Kaçak hayvancılığa izin yok

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayramın sorunsuz bir şekilde huzur içerisinde geçirilebilmesi amacıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Çerkezköy İlçe Gıda Tarım

Çerkezköy 23.09.2013 20:50:00 0
Kaçak hayvancılığa izin yok
 DİKKAT EDİLMESİ VE YAPILMASI GEREKENLER GÖRÜŞÜLDÜ
Saat 11.00’da düzenlenen toplantıda dikkat edilmesi ve yapılması gereken konular görüşüldü. Toplantıya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyyide Yılmaz, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, muhtarlar ve veteriner hekimler katıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, toplantıda yaptığı konuşmada Kurban Bayramı öncesi alınması gereken önlemleri gözden geçirmek ve kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya katılan herkese teşekkür etti.
 
İLÇEDE 5 BİN 200 HAYVAN VAR
Kaymakam Metin Kubilay ilçede 2 bin 400 büyükbaş ve 4 bin 800 adet küçükbaş hayvan bulunduğunu kaydederek “Kasım 2007’den beri Trakya’da şap hastalığı mihrakı görülmedi. İlçemizde ise son 10 yıldır şap hastalığı görülmedi. Trakya’nın Şap hastalığından aşırı Ariliği AB üyeliği kapsamında Bakanlığımızın önemli sorumluluklarından biridir. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) tarafından, Mayıs 2010 tarihinden itibaren Trakya Bölgesi Şap Hastalığından aşırı ari bölge olarak kabul edildi” diye konuştu.
 
ŞUANA KADAR ALINAN ÖNLEMLER SÜRDÜRÜLMELİ
Çerkezköy’e kaçak olarak getirilen hayvanların tüm masraflarının sahibine ait olmak üzere en yakın mezbahaya kestirileceğini ifade eden Kubilay, ayrıca idari para cezası uygulanacağı uyarısında da bulundu. Trakya’da elde edilen başarının devamı için şimdiye kadar alınan önlemlerinin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Kubilay “Kurban bayramı döneminde artan hayvan hareketleri nedeniyle bulaşıcı ve salgın hastalıklar riski artmaktadır. Bu bağlamda Kurban Bayramı öncesinde ilçemize olabilecek kaçak hayvan hareketlerinin önüne geçilebilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulacak ekiple ilçemize giriş dedi.  kullandı.
 
KÜPELER, MÜDÜRLÜĞE TESLİM EDİLMELİ
Toplantıda, Veteriner Hekimler Evrim Karacaoğlu ve İbrahim Karagöz tarafından Şap Hastalığı, Kurbanlık alırken, Kurban kesimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirme yaptı. Yetkililer, kurban kesiminin bayramın ilk üç günü içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek “Kurban kesen vatandaşların, kestikleri hayvanların kulaklarında bulunan küpeleri, hayvanların kaydının sistemden düşülebilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor” dedi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10