Halk nerede görmek istiyorsa oradayım

Geçtiğimiz ay CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve kamuoyunun merakla beklediği “Hangi partiden aday adayı olacak” sorusuna son noktayı koyan Remzi Garip, dün Çerkezk?

Çerkezköy 25.09.2013 21:05:00 0
Halk nerede görmek istiyorsa oradayım
 NEDEN CHP?
Gazeteci Şaban kardeş’in sorularını yanıtlayan Remzi Garip, neden CHP’yi seçtiğini şu sözlerle açıkladı: “Çerkezköy’de bugüne kadar bana oy vermiş kişilerle yaptığım istişareler sonucu CHP’den aday adayı olmaya karar verdim”. 1994-1999 döneminde Çerkezköy Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatan Garip, o dönemde yok denecek kadarki bütçe ile yaptıklarına bakınca, bugün 20-30 kat artan bütçe ile kayda değer bir şey yapılmadığını gördüğünü ifade etti.
 
ÇERKEZKÖY DE BÜYÜKŞEHİR’İN NİMETLERİNDEN FAYDALANACAK
Garip “Başkanlık dönemimde kısıtlı bütçe nedeni ile düşünüp de yapamadıklarımı, geniş finansal imkânlarla gerçekleştirmek istiyorum” dedi. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının avantajları ve dezavantajlarının sorulması üzerine konuşan Garip “Büyükşehir olmanın dezavantajı yok. İşin parasal yanını bir tarafa koyarsak, Tekirdağ ayrıca lojistik destek de alacak. Çerkezköy de Büyükşehir’in nimetlerinden faydalanacak” dedi. 
 
OYLARI BÖLMEK İÇİN DEĞİL, BAŞKAN OLMAK İÇİN ADAY OLDUM
Şaban Kardeş’in, CHP seçmeninin geçtiğimiz seçimlerde CHP’nin seçimi kaybetme nedenini Remzi Garip’in aday olmasına bağladığını anımsatması üzerine açıklama yapan Garip “Son seçimlerde Ak Parti adayı yaklaşık 11 bin, CHP adayı yaklaşık 9 bin oy alırken ben de 9 bine yakın oy aldım. Benim ve CHP adayının oyları toplamı 18 binden fazla yapıyor. Diğer tarafta Ak Parti adayı 11 bin oyla seçimi kazanıyor. Halk bu matematiği yapıyor. Ama ben CHP’nin oylarını bölmek için değil, Başkan olmak için aday oldum. Ne kadar ciddi bir aday olduğum da aldığım oylarla ortadadır” dedi.
 
CHP’NİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIM
Kardeş’in, Remzi Garip’in 2004 yılında yapılan seçimler öncesi Ak Parti’den aday gösterildiğini ve resmi internet sitesinde de yayınlanmasına rağmen adaylıktan geri alındığını anımsatması üzerine konuşan Garip “2004’te uzun bir aday adaylığı süreci ve yapılan mülakatların ardından Ak Parti tarafından kamuoyu yoklaması yapıldı. Nihayetinde aday gösterildim. Yaklaşık 4 gün Ak Parti’nin resmi internet sitesinde Belediye Başkan Adayı olarak lanse edildim ve akabinde de adaylıktan alındım. Yüz kızartıcı bir suçum yok. Aday olma yeterliliğine de sahibim. Bu durumu ‘Siyasetin bir cilvesi’ olarak nitelendiriyorum. Her şeye rağmen seçimlerde ilk 3’e girdim. CHP’de kamu araştırmalarında önde çıkacağımı düşünüyorum. Aday olacağıma inanıyorum. Eğer aday gösterilmezsem CHP’nin başarısı için çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
SİYASİ TECRÜBE OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ
CHP’nin diğer aday adaylarının yoğun bir tempo ile çalışmasına rağmen, kendisinin ortalıkta görünmeyeye özen gösterdiğinin ifade edilmesi üzerine konuşan Garip “Bu bir taktik değil, siyasi tecrübe olarak değerlendirilmeli. Çalışmaların dozu yavaş yavaş arttırılır. Daha sonra yapılan çalışmaları sandığa aktarmak gerekir. Daha 6 ay var. Herkesin bir yoğurt yiyiş şekli vardır. İnsanlara baskı kurmadan kendimi anlatmaya çalışıyorum. CHP tabanının bana gösterdiği ilgiden de memnunum. Diğer aday adayı arkadaşlarımızla daha da kaynaşacağız ve adaylık için yarışacağız” dedi. CHP genel merkezi ile görüşmelerinin olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Garip “Görüşmelerim oldu fakat bana adaylık sözü verebilecek kimseyle görüşmedim. Yalnızca bana oy verebilecek kişilerle görüştüm” dedi.
 
BU DURUŞ ÖNEMLİ BİR SORUN
Çerkezköy’ün en büyük eksikliğinin sorulması üzerine konuşan Garip “İlçenin en büyük eksikliği iyi yöneticiler. Mevcut yönetim özellikle ikinci dönemde ‘Ben bilirim, kimse bilmez’, ‘ben istediğimi yaparım’ mantığıyla hareket ediyor. Yapılan olumlu çok şey var. Bunlara da işaret etmek gerekir. Fakat bu duruş, ikinci dönemde de ilçenin en önemli sorunu oldu” dedi. Başkanlığa seçilmesi halinde ilk yapacağı işin yeni oluşan belediye hudutları içinde kısa, orta ve uzun vadede nelerin yapılması gerektiğini tespit etmek olacak. Çok iyi bir planlama yapacağız. Kamuoyunun da görüşlerini alıp mutabakat sağlandıktan sonra bu planda asla bir değişiklik yapmayacağız” dedi.
 
TECRÜBENİN ÖNEMÖİ ORTAYA ÇIKIYOR
Garip, Kızılpınar ve Veliköy’ün de ilçeye bağlanması ile seçilen kişinin büyük ölçekli bir yerin belediye başkanı olacağını belirterek, “Burada tecrübenin önemi daha çok ortaya çıkıyor. Kızılpınar ve Veliköy’deki en önemli eksiklik belediyelerde kurumsallaşmanın olmamasıdır. Çerkezköy’de kurumsallaşma tamamlandı. Çerkezköy’ün şemsiyesi altında oradaki personeli de bu kurumsallaşmaya dahil etmek gerekiyor. Kişilere yönelik değil ihtiyaçlara yönelik bir hizmet düşüncesi ile Kızılpınar’ı da Veliköy’ü de Çerkezköy’ün kanatları altına alıp gelişmesini sağlayacak tarzda bir çalışma olması lazım” ifadesini kullandı.
 
YORGUNLUKLA SÖYLENMİŞ SÖZLER
Kendisinin 2009 yerel seçimleri öncesi sarf ettiği “Bu bizim için son seçim. Ali Ertem ve Mehmet Uz da bir kişi 2 dönemden fazla belediye başkanlığı yapmamalı” şeklindeki ifadelerin hatırlatılması üzerine konuşan Garip “Siyasi çalışmalar çok yorucu çalışmalar. O gün söylediklerimizi, yorgunlukla söylemiş olduk. 5 sene dinlendik. Çıkacak adayların arasından vatandaş eğer bize bu görevi verecekse demek ki bize güveniyordur. Adaylar iki testten geçecek. Eğer biz aday olmakla yanlış yapmışsak ilk aşamada partiler bunu düzeltecektir. İkinci aşamada da halk düzeltecektir. Bu seçimde de aday olursak yorulduğumuz zaman aynı şeyleri söyleyebiliriz. Bu insanlara hizmet etmeyi düşünen herkes siyasetin içinde olmalıdır” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10