Müftü Tuna’dan Haber’e ziyaret

Edirne Müftü Yardımcılığı’ndan Çerkezköy Müftülüğü’ne atanan ve geçtiğimiz haftalarda ilçemizde göreve başlayan Yusuf Tuna, Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 26.09.2013 20:54:00 0
Müftü Tuna’dan Haber’e ziyaret
 İNSANA YAKLAŞIM ÇOK ÖNEMLİ
Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, bir süre önce yayın hayatına başlayan T Haber Tv’ye yayın hayatında başarılar diledi. İnsana yaklaşımın çok önemli olduğunu belirten Müftü Tuna “Camilerde verdiğimiz vaazlarda insanlara karşı nasıl davranmamız gerektiğini, Allah’a karşı görevlerimizi, insanın insana karşı görevlerimizi anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
 
YAPTIĞIMIZ İŞİN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDEYİZ
Gazetecilerin kamu hizmeti yaptığını ifade eden Şaban Kardeş de “Sizlerden aldığımız güzellikleri topluma yansıtmaya çalışıyoruz. Bizler yaptığımız iş neticesinde savcıya, müftüye, belediye başkanına değil de Allah’a hesap vereceğiz. Yaptığımız haberler bazen insanları rahatsız edebiliyor. Hiç kimse rahatsız olmasın, yaptığımız işin ne derece önemli olduğunun bugün de yarın da bilincindeyiz” diye konuştu. 
 
SES SİSTEMİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR
Çerkezköy Gazi Osman Paşa Camii’nde ses sisteminde zaman zaman sıkıntılar yaşandığını ifade eden Kardeş “Camide yaşanan problemleri haber yapmıştık. Camide okunan ezan bazı zamanlar yarıda kesiliyor. Cuma namazında ise dışarıda olan insanlar içeride vaaz veren imamı hoparlör sıkıntısından dolayı anlamıyor. Bu yaşanan sorunlar beni bir birey olarak rahatsız ediyor, Cami Yaptırma Yaşatma Derneği’ni rahatsız etmiyor mudur?” dedi.
 
SORUN İLE İLGİLENECEĞİZ
Gazeteci Kardeş'in sorusunu yanıtlayan Müftü Tuna “Bu sıkıntılardan haberim yoktu. Bununla ilgili cami yetkilileri ile bire bir konuşacağım. Sorunun bir an önce ortadan kaldırılması için çalışmalara başlayacağız. Çerkezköy’de İlçe Müftülüğü adı altında istişare kurulu kurmayı hedefliyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Temelini Edirne’de attığım istişare kurulunda ilçenin bütün sorunları ile kurumlarla çalışmalar yapacağız” dedi.
 
AYNI SAHNEDE BULUŞTU
Geçtiğimiz yıl Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği ve Çerkezköy Müftülüğü’nün katkıları ile düzenlenen kutlama gecesinde Alevi, Sünni, peygamber sevdalılarının salona sığmadığını ifade eden Şaban Kardeş “Çerkezköy Belediyesi bu etkinliklerde Alevi Sünni, semah ve semazeni aynı sahnede buluşturdu. Bu insanlarımız Allah diyorsa şekli ve şemali beni ilgilendirmiyor. Gerçekleşen program herkese örnek olmuştu” diye konuştu. Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe’nin kendisini ziyarete geldiğini belirten Müftü Tuna “Allah’a herkesin bir inancı vardır. Peygamberimiz Hz Ali’yi çok severdi. Hz. Ali peygamberimizin amcasının oğlu ve kızının kocasıdır. Toplumda alevi Sünni diye bir ayrımcılık vardır. Geçtiğimiz yıl yapılan program bu kardeşliği göstermiştir” dedi. Konuşmaların ardından gazeteci Şaban Kardeş, Müftü Yusuf Tuna’ya T Haber Tv tesislerini gezdirdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10