CHP Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar, başarının formülünü açıkladı Birlik beraberlik+destek+değişim=CHP

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar, T Haber Stüdyolarında Gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu.

Çerkezköy 26.09.2013 21:03:00 0
CHP Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar, başarının formülünü açıkladı Birlik beraberlik+destek+değişim=CHP
 HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI
Siyasete ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Pandar “Neden CHP, neden siyaset” sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Çeyrek asırdır buradayım. Belli bir yere kadar geldim ve kadromu kurdum. 24 saat hizmet veren bir ağız ve diş sağlığı merkezi kurdum. Sonra da bu işi en üst seviyeye getirmeye çalıştım. Çerkezköy’de en iyisini vermeye çalıştım. Siyasete girmek hep aklımdaydı, özellikle de yerel yönetimler beni çok ilgilendiriyordu. Yerel yönetimlerle ilgili 5 sene önce de bana bir partiden arkadaşlar geldiler, siyasete gir, aday adayı ol ya da partimize katıl dediler. Fakat o dönemde tek başıma olduğum için ben buna katılamadım. Bu dönemde kalabalık bir çalışma grubumuz olduğu için buna vakit ayıracağımı hissettim. Bu dönemde Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, Gezi parkı olayları, Balyoz Davasından sonra ben de siyasette olayım ben de renk vereyim dedim. Ben de bir şeyler yapmak istedim. Çünkü sadece oturup kahvede konuşmak ya da arkadaşlar arasında konuşulup kalmasını istemedim. Taşın altına elimi koydum. Artık tam zamanı, herkesin taşın altına elini koyması lazım. Böyle düşünerek siyasete girdim. Bir yerden başlamak lazım buradan başladım”
 
BU FORMÜL TUTACAK
Çerkezköy halkının beklentileri ve ilettikleri sorunlarla ilgili de konuşan Subaykan Pandar “Gittiğim her yerde halk bana mesaj verdi ben bunu bir formül haline getirdim. ‘Birlik beraberlik + aday adaylarının birbirine desteği+değişim= CHP’. Benim formülüm bu. Bu formül tutacak. Ben kendi adıma söz verdim. Diğer aday adayları da birbirlerini destekleyeceklerine söz verdiler. Halk bir değişim istiyor. Belediye ya da belediyede olan hizmetleri de çok eleştirmiyorum. Belediye başkanlığı yapmak çok zor bir görev. Biz geriye değil, ileriye bakacağız. Biz yapacağımız projeleri anlatacağız. Büyük projeler için buradayım. Yol asfalt yapmak için gelmedim.  Ben 300-500 dönüm yeri bir üniversite yapmaya ayrıca çok büyük bir sosyal alan projesi ile geleceğim. Ben belediye başkanı olacağım, yol kaldırım yapacağım diye gelmedim. Bunlar hayal değil. Ben bu hayallerin gerçekleştiğini Eskişehir’de gördüm. Ne kadar büyük hayallerin gerçekleştiğini gördüm. Orayı görmem benim belediyeciliğe biraz daha ilgimi artırdı. Demek ki oluyormuş” dedi. 
 
ADAYA VE PARTİYE TAM DESTEK
Aday olamazsa siyasetin neresinde yer alacağı sorusunu da yanıtlayan Pandar “Aday olamazsam aday olan arkadaşıma destek olacağım. Biz bir yola girdik, bu yoldan ayrılmayız. Başka bir partiye de geçmeyiz. Destek olacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Bazı gazetelerde aday olamayanların belediye başkan yardımcısı, meclis üyesi olacağı yazılmış. Bizim yönetimimizden böyle bir karar çıkmadı. Belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği de çok gurur verici bir görev. Gurur verir. Ama böyle bir şeye sıcak bakmıyorum. Benim siyasi görüşüm ya da kişiliğimde kavgacılık yok. Birleştirici olmak istiyorum. Halkın verdiği mesaj da bu. Halk kavga, gereksiz eleştiri istemiyor. Doktor olarak en iyisini yaptım. Siyasette de en iyisini yapacağım” dedi.
 
SEÇİMLERDEN SONRA TEŞEKKÜR ETMEYE GİDECEĞİM
Belediye başkanı olursa yapacağı ilk icraatın ne olacağının sorulması üzerine de konuşan Pandar “Belediye başkanı olursam, kutlamaları kabul etmekten ziyade teşekküre gitmeyi düşünüyorum. Bazı yerlerde beni o kadar iyi karşıladılar ki gururlandım.  Seçimden sonra teşekkür etmeye gideceğim. Hemen icraata geçmeyi düşünüyorum. Üniversite kampüsü için ne yapabilirim onu danışacağız. Ben Çerkezköy’de 300 ya da 500 dönüm bir yer bulabilir miyiz dedim. Bunu belediyeci arkadaşlarla, bu işi bilen arkadaşlarla tartışarak yapmak lazım ama ben burada büyük bir şey düşünüyorum. İstasyon mahallesini nasıl canlandırabilirim diye düşünüyorum.  Ben 25 senedir bunu düşünüyorum. Benim gençliğim burada geçti. Gençliğim burada geçtiği için gençlerin ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Çerkezköy’de de şenlik olacak. Bunların araştırmasını yapacağım. En iyi, en tecrübelilerden yardım alacağız” dedi. 
 
KIZILPINAR VE VELİKÖY OLARAK AYIRMIYORUZ
Veliköy ve Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanmasını da değerlendiren CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar “Ben Veliköy ve Kızılpınar’da belediye binalarını aynen tutacağım. Çalışan arkadaşlarla da aynen yola devam edeceğiz. Benim planım burada etkili bir belediye başkan yardımcısı ile buralara daha fazla faydalı olacağımızı düşünüyorum. Çerkezköy’ün böyle büyümesi çok daha iyi oldu. Zaten Kızılpınar Veliköy ile birlikte Çerkezköy’e birleşti. Hep beraber planlamak daha güzel olacak. Oraları mahalle haline getirmek insanları biraz üzdü. En iyi hizmeti, sınırı kaldırmakla vereceğiz. Derneklerin kültürlerinin tanıtılacağı yaz şenlikleri düzenlenecek. Her gün bir dernek düzenleyecek ve herkes katılacak. Her kesimden insanı bir araya toplamak çok önemli. Özellikle de kadınlar ve gençler. Ben buna çok önem veriyorum. Çerkezköy’ü renklendirmek lazım. Ben bunu yapacağımı da tahmin ediyorum. Kızılpınar ve Veliköy olarak ayırmıyoruz. Toplu bir Çerkezköy olarak düşünüyoruz” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU TRAKYA’YA GELİYOR
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çiftçilerin sorunlarını dile getirmek üzere 28 Eylül Cumartesi günü Lüleburgaz’a gelerek miting yapacağını söyledi. 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10