Basın sektörünün sıkıntıları masaya yatırıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu organizesinde; 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 42. Başkanlar Konseyi’nin Ramada Otel’de gerçekleştirilen açılış toplantısı il

Tekirdağ 29.09.2013 22:09:00 0
Basın sektörünün sıkıntıları masaya yatırıldı
 EKSİKLİK TAMAMLANDI
Toplantıya Vali Ali Yerlikaya’nın yanı sıra, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, il protokolünün diğer üyeleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, davetli gazeteciler ve basın mensupları katıldı. Organizasyona ev sahipliği yapan Trakya Gazeteciler Birliği Dernek Başkanı Naci Akyazı’nın açılış konuşmasının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de; daha önce muhtelif tarihlerde yapılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Başkanlar Konseyi toplantısının 42.sini, Tekirdağ’da yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Sertel, yakın zamana kadar bu büyük birliktelik içerisinde eksik olan Tekirdağ’ın da artık Federasyon içerisinde yer alarak eksikliğini tamamladığını söyledi.
 
BELEDİYEDEN FEDERASYONA DESTEK
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da; bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olacak Tekirdağ Belediyesi olarak bundan daha önce olduğu gibi bundan sonra bu gibi organizasyonlara destek vereceklerini belirtti. Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluyuz. Gazete sahiplerimizin, gazete emekçilerimizin bir araya gelmeleri önemli. İller bazında yapılan karşılıklı değerlendirmelerle Basın sektörü kendi sorunlarını, sıkıntılarını masaya yatırıyor” dedi.
 
YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Tekirdağ’ın sosyo- ekonomik durumu ile ilgili olarak rakamsal değerler de veren Vali Ali Yerlikaya, “İstanbul gibi dünyanın sayılı metropol şehirlerinden birinin hemen yanı başında bulunan Tekirdağ, çarpık sanayileşme neticesinde bugün "Ergene" gibi ciddi bir sorun ile karşı karşıya. Ergene Nehri'nin temizlenmesi ve arıtma çalışmaları ile ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.
 
ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenler, Tekirdağ'da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.Yarışmada, 5 dalda 7 gazeteci ödül alırken, bu yılki 'Meslek Onur Ödülü' Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e verildi.
 
7 GAZETECİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda gazetecinin katıldığı ve 2012 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmada 5 dalda 7 gazeteci ödüle layık görüldü. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ödül alan gazetecileri tebrik etti. Serter, "İsmail Sivri hem İzmir hem de Anadolu'daki gazeteciler için örnek çalışmalar yaptı. Uzun dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Onursal Başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun da kurucu başkanıydı. Onun adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz" dedi. Ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Serter, Meslek Onur Ödülü'nü Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e verdi. Bayer, yaptığı konuşmada, İsmail Sivri'nin Türk basınında örnek bir isim olduğunu ve bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. 2012 TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'nda Figen Bican, Avni Gelendost, Cumhur Kılıçcıoğlu, Arif Arslan, Orçun Veysel Kaya, Melih Demirtaş ve Mutlu Yılmaz ödül alan gazeteciler oldu. Toplantı için Tekirdağ’a gelen heyet, Çorlu Medya Mensupları Derneği tarafından Çorlu Divan Otel’de düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Çorlu’yu da gezen heyet akşam Ramada Otel’de düzenlenen yemeğe de katıldı.
 
 
 
Haber / Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10