Belediye bir engelliyi daha sevindirdi

Çerkezköy’de yaşayan engellilere yönelik akülü tekerlekli sandalye yardımını sürdüren Çerkezköy Belediyesi, bir engelli vatandaşa daha akülü sandalye yardımında bulundu.

Çerkezköy 2.10.2013 00:34:00 0
Belediye bir engelliyi daha sevindirdi
 ERTEM TESLİM ETTİ
Birkaç ay önce ailesi ile birlikte Çerkezköy’e yerleşen Koçali Yağantekin (48), sigara yüzünden sol bacağındaki bir damarın tıkanması nedeniyle sol bacağından oldu. İstasyon Mahallesi Üründül Sokak Muhsin Dedeoğlu Apartmanı’nda ikamet eden 3 çocuk ve 1 torun sahibi Yağantekin, Çerkezköy Belediyesi’nin yardımıyla dün akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu.   Koçali Yağantekin’e akülü tekerlekli sandalyesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem teslim etti.
 
306’NCI SANDALYEYİ VERDİ
Başkan Ali Ertem, Çerkezköy Belediyesi’nin kendi dönemlerinde 306’ncı akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunduğunu ifade ederek “Ülkemizin nüfusunun yüzde 10’unu engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Bu demek oluyor ki ilçe merkezimizde yaklaşık 7 bine yakın engelli vatandaşımız var. Bunların 20’de 1’i yürüme engeli olan vatandaşlarımız. Bundan sonra hiç kimsenin tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duymamasını temenni ediyorum. Fakat eğer ihtiyaç olursa Çerkezköy Belediyesi her zaman buradadır ve her türlü yardıma hazırdır” diye konuştu. 
 
ULAŞIMLARINA UYGUN HALE GETİRDİK
Çerkezköy Belediyesi olarak engellilerin ulaşımını daha da kolaylaştırmak adına son yıllarda itinalı bir çalışma başlattıklarını söyleyen Ertem,  bütün kaldırımları engellilerin ulaşımına uygun hale getirdiklerini anımsattı. Son 2 yıldır imar ruhsatı verdikleri binalarda engelli rampası ve asansörlerin engellilerin kullanımına uygunluğu şartını aradıklarını ifade eden Ertem, kamu kurum ve kuruluşlarını da engelliler için gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyardıklarını belirtti.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10