Olin Edirne kupaya farklı başladı 88-65

Olin Edirne, Spor Toto Türkiye Kupası Edirne Grubu açılış maçında Beko Basketbol Ligi’nin yeni ekibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi’ni 23 sayı farkla 88-65 mağlup etti.

2.10.2013 19:33:00 0
Olin Edirne kupaya farklı başladı 88-65
 İLK DEVREYİ 20 SAYI FARKLA ÖNDE BİTİRDİ
Olin Edirne, oyuna istediği gibi başlayamasa da yakaladığı 12-0’lık seriyle 6.dakikada durumu 12-4 yaptı. İlk periyotu 21-18 önde tamamlayan taraf Edirne ekibi oldu. İkinci periyotta oyunun kontrolünü tamamen eline alan Olin Edirne, hücumda zorlanan Torku Konya Selçuk Üniversitesi karşısında 16.dakikada durumu 40-22’ye getirdi. Mücadelenin ilk yarısını Olin Edirne 50-30 önde kapattı.
 
23 SAYI FARK
Maçın ikinci yarısında etkili oyununu sürdüren ve üçüncü periyotu 67-49 önde tamamlayan Edirne ekibi, mücadeleden de 88-65 galibiyetle ayrılan taraf oldu. Olin Edirne’de DariusWashington 18 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer oyuncusu oldu. Olin Edirne’de ChristosTapoutos  16 sayı 10 ribaunt) ve Torin Francis  ( 16 sayı 12 ribaunt)  doubledouble ile maçı tamamladılar.  Olin Edirne’de Barış Güney  (14) ve Ufuk Gürgen (10 ) çift haneli sayılara ulaştılar.
 
TAKIM İSTEKLİ OYNADI
Karşılaşmanın ardından Olin Edirne Antrenörü Cem Akdağ açıklamalarda bulundu. Takım olarak iyi günlerinde olduklarını ifade eden Akdağ “Özellikle rakibimiz düşük yüzde ile oynayınca biz çok iyi ribaund aldık. Oyuncularımız ilk maç olduğundan dolayı çok iyi oynadılar ve istekliydiler. Barış’ın da performansı bizi iyi yerlere taşıyacak” dedi. Takımın başarılı oyuncusu Barış Güney ise  “Oyunun genelinde takım olarak aynı anda mücadele ettik. Dar rotasyonumuz var. İlk defa birinci ligde şans bulan oyuncularda var. Aynı anda hücum ve savunma yaptık. Bu da avantaj sağladı. Kendi evimizde her maç bu şekilde mücadele etmemiz gerekli. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu şekilde ilerleyerek ligde daha iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi.
 
“DAHA İYİ SAVUNMA YAPMALIYIZ”
Karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi Antrenörü Cengiz Karadağ “  “Maçla ilgili söyleyebilecek çok şey yok. Oyuncuların klasik ‘Daha yolun başındayız’ lafları beni enterese etmiyor. Basketbolun başı-sonu yoktur. Mayıs ayında sezon bittiğinde Ağustos’ta oyuncular sezonu açıyor. Biz ilk periyotta maçı kaybettik. Onlar ilk çeyrekte çok iyi oynadılar ve geri de gelemedik. Bizim açımızdan önemli bir maç oldu. Önemli bir gösterge oldu nerede olduğumuzu görmemiz açısından. Yol almak istiyorsak hiçbir periyotta 21 sayı yemeyecek savunmayı yapmalıyız. Daha iyi savunma yapıp, takım olmamız gerekli. Tribünde maçı seyreden biri olsam, ikinci periyotun ortasından itibaren maçla ilgilenmezdim”
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10