Dönmez’in ismi yine kavga iddiası ile anılıyor

2009 yerel seçimlerinde CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Metin, Dönmez, belediye çalışanlarıyla, 2013 yılı Mart ayı başında da Çerkezköy İş Adamları Derneği lokali işletm

Çerkezköy 6.10.2013 20:21:00 0
Dönmez’in ismi yine kavga iddiası ile anılıyor
 ASIL MAĞDUR OLAN BENİM
Önceki gün saat 16.00’da basın mensuplarının karşısına çıkan Dönmez, Yemek Dünyası Restaurantı sahibi Metin Diyadin Dağ ile arasında yaşanan kavga olayı ile ilgili konuştu. Metin Dönmez, yaşanan kavga olayının ardından Yemek Dünyası Restaurant sahibi Metin Diyadin Dağ’ın bir yerel gazateye yalan beyanlarda bulunduğunu öne sürerek “Olayda asıl mağdur benim. Ben kamuya mal olmuş bir insan olarak olayın üstünün kapanmasını istediğim için şikâyetçi olmadım. Ben ve ailem mağduruz. Partim mağdur. Metin Diyadin Dağ tarafından yapılan açıklamalar beni ve partimi karalamak için yapılıyor” dedi.
 
YANGIN KONUSUNDA HASSASIZ
Ofisinin bulunduğu bahse konu binada kendisine ait bir dükkan ve iki daire bulunduğunu, en alt katta da Yemek Dünyası isimli işyerinin hizmet verdiğini söyleyen Metin Dönmez “Bunlar binanın bodrumunu ve sığınağını işgal etmiş durumdalar. Yine de esnaf oldukları için sesimi çıkarmadım ve bodrum kat ile sığınağı kullanmaları için diğer bina sakinleriyle birlikte imza verdim. Zaten izin vermesek de kullanıyorlardı. Bunlar önemli değil. Ancak binada 2 bacaları var. Bu bacalar yüzünden iki kez yangın tehlikesi atlattık. Kendilerini çok kez uyardım. Yaklaşık 15 gün önce de bu sorun nedeni ile kendileri ile tartıştık. Yıllar önce oturduğumuz başka bir evde büyük bir yangın çıktı. Ben ve ailem bu nedenle bu konuda çok hassasız” dedi.
 
EŞİME HAKARET EDİYORLARDI
Dönmez, Ak Parti karşısında Çerkezköy’de seçim kazanabilecek tek ismin kendisi olduğunu iddiasında da bulunarak “Bu tür olaylarla beni sindirmeye çalışıyorlar. Üzerimde siyasi oyunlar oynanıyor. Olay günü saat 20.00 sıralarında eşim beni aradı. Eşim telefonda bana ‘Nerdesin Sen. Evimiz Yanıyor’ diye bağırdı. Eşim bir yandan oğlum bir yandan telefonda ağlıyordu. Bu sırada ben de kahve ziyaretindeydim. Geldiğimde eşime hakaret ediyorlardı” dedi ve “Siyaset yapan bir insan ailesini koruyamaz mı?” diye konuştu.
 
SİYASİ BİR PARTİYİ TEMSİL EDİYORUM
Metin Diyadin Dağ ile sözlü tartışmaya başladıklarını belirten Metin Dönmez, basit bir tartışmada ailesini korumak istediğini, kendisine saldırdıklarını ifade ederek “Adam bahçedeki meşe odununu alarak bacağımda kırdı. Ortanca kardeşi bıçakla üstüme yürüdü. Kafamda sopa kırdılar. Elimi dahi kaldırmadım. Çünkü bir siyasi partiyi temsil ediyorum” dedi. Bir süre önce Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in odasında esnaf ve sanatkarlar odası başkanının oğlunu dövdüğünü iddia eden Dönmez, “Basında hiç yer almadı. Aynı şekilde bir kafede polislerle kavga etti. Basın bunu da yazmadı. Ama benimle ilgili en ufak birşeyde kamuoyuna kavgacı olarak lanse ediliyorum” dedi.
 
ÇERKEZKÖY HALKI BANA SAHİP ÇIKACAKTIR
Tüm bu yaşananların ardından kendisinin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmeme ihtimali olduğunu söyleyen Metin Dönmez, “Ben aday gösterilmesem bile Çerkezköy’de partimizin 6 aday adayı daha var. Bu yaşananları kamuoyu çok iyi değerlendirmeli. Bu kişilerin ticareten işleri çok bozuk. Yamancak yer arıyorlar. Ben sahipsiz değilim. Çerkezköy halkı bana sahip çıkacaktır” dedi.
 
AÇIKLAMA YAPMADI
Metin Dönmez, basın açıklamasının sonunda kavga sonucu meydana geldiğini iddia ettiği bacağındaki morluğu basın mensuplarına gösterdi. Dönmez yaptığı basın açıklamasıyla kendini savunurken, olayı sosyal medyadan anlatan Yemek Dünyası sahibi Metin Diyadin Dağ ise herhangi bir açıklama yapmadı.
 
OLAY GÜNÜ YAŞANANLARI ANLATTI
Metin Dönmez’in eşi Candan Dönmez de olay günü yaşananları şu sözlerle dile getirdi: “Olay Perşembe günü saat 20.00’da gerçekleşti. Ben mutfaktaydım. Oğlum salondan koşarak geldi ve ‘anne yanıyoruz’ dedi. Hemen oğlumu da alarak dışarı çıktım. Yolun karşısına geçip evimizin çatısına baktım. Kıvılcımlar çıkıyordu. Dumanlarla kaplanmıştı. Eşimi aradım ve hemen gelmesini söyledim. Daha sonra Yemek Dünyası’na giderek bacanın yandığını söyledim. Dalga geçerek ‘biz fırını yakmadık ki’ dediler. Benim evim yanıyor diyorum. Onlar gülüyor. Keşke evim yansaydı. Keşke biz orada ölseydik de bu olaylar yaşanmasaydı”
 
RAKİPLERİNİ BİTİRME POLİTİKASI
DSP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Kaba da “Yemek Dünyası sahibinin Metin Dönmez’e sopayla vurduğunu gördüm. Biz Metin Başkanı çekmeye çalışırken bu kez küfür etmeye başladılar. Metin başkan kimseye el kaldırmadı. Fakat ben şunu açıkça söyleyebilirim ki bu yaşananlar Ak Parti’nin rakiplerini bitirme politikasıdır” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 
 
 
 
 
 
     
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10