Mutlu olmanın yolu tasavvuftan geçer

Çerkekzöy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorlu Tasavvuf Derneği tarafından düzenlenen Tasavvuf konulu programa ev sahipliği yaptı.

Çerkezköy 8.10.2013 11:00:00 0
 Mutlu olmanın yolu tasavvuftan geçer
KURAN-İ KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Önceki gün saat 14.00’da düzenlenen program Murat Şahin’in Kıran-i Kerim tilaveti ile başladı. Hidayet Tasavvuf Grubu’nun seslendirdiği ilahilerin ardından konuşma yapan Çorlu Tasavvuf Derneği Başkanı Ferhat Çelik, tasavvufun insan hayatındaki önemine dikkat çekti.
 
ALLAH İNSANLARI MUTLU OLSUNLAR DİYE YARATTI
Nefsin ıslah edilmesinde tasavvufun büyük bir etkisinin olduğunu belirten Çelik “Allah insanları mutlu olsunlar diye yaratmıştır. Mutlu olabilmenin en kestirme yolu ise tasavvufun içinde bulunmaktır. Tasavvufu özümsemiş olan insanların kalbinde her zaman Allah vardır. Allah sevgisi vardır. Kişi asla kendisini Allah’dan uzak hissedemez” dedi.
 
NEFSİMİZLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ
Çelik, sayısı az da olsa Allah sevgisini konu alan tasavvuf sohbetlerinin yapılmaya devam edileceğini ifade ederek “Biz sayısı çok az topluluklar olsa da bildiklerimizi anlatmakla mükellefiz. Kişi bildiğini anlatmakla sorumludur. Biz ruhun var olduğunu, ruh var olduğu müddetçe de nefsin var olduğunu bilmeyenlere duyurmak zorundayız. Allah’ın emirlerini yaşamak noktasında nefis her zaman zorluklar çıkarır. Nefsin çıkardığı zorluklar, aslında Allah’ın yapmamızı istediği taat ve ibadetlerdir. Her zaman bir mücadele içinde olmamız ve nefsimizin istediklerini yapmamak yönünde çaba içerisinde olmalıyız. Ancak bu şekilde davrandığımız takdirde kazananlardan oluruz” şeklinde konuştu.
 
SİNEVİZYON GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ
Tasavvuf programı, Başkan Çelik’in konuşmalarından sonra Mutasavvıf, Mürşidi Kamil İskender Ali Mihr’in tasavvuf konulu sinevizyon gösterisi ile sona erdi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10