Kömürde sona doğru

Her geçen yıl doğalgaz dağıtımında daha fazla aboneye ulaşılırken, kömür satıcıları ise sıkıntılı sürece giriyor. Kömürün sadece göç ederek Çerkezköy’e yerleşen vatan

Çerkezköy 8.10.2013 20:36:00 0
Kömürde sona doğru
 Çerkezköy Haber - Sonbahara girdiğimiz bu günlerde kömür satışlarında düşüşler yaşanıyor.  Birkaç yıl önce Temmuz Ağustos aylarında günlük 60 ton satış yapılırken, şimdilerde bu miktar sadece 15 tonla sınırlı oluyor. 
 
YARIDAN DA AZ
Eylül ayında zirve yapması beklenen kömür satışlarında beklenen olmadı. Doğalgazın artık hemen her hanede kullanılıyor olması nedeni ile kömür satışlarında yaşanan durgunluk devam ediyor. Hızlı bir şekilde düşen kömür satışları nedeniyle birkaç yıl sonra kömür satışı yapanların bu işi yapamayacağını söyleyen Palandöken Kömürcülük işletmecisi Muzaffer Akın, önce ki yıllarda 7 bin ton kömür satışı gerçekleştirdiklerini ancak geçen yıl sadece 3 bin ton satış yapabildiklerini söyledi.
 
FARK DOLARDAN KAYNAKLANIYOR
İthal kömürün geçen yıl 600 TL den satıldığını, bu yıl aynı kömürün doların yükselmesinden dolayı 40 TL zamlanarak 640 TL’den satışa sunulduğunu belirten Akın, “Kömür satışlarındaki artış bizlerden değil, doların yükselişinden kaynaklanmıştır. Yerli kömürün bu yılki fiyatı birinci sınıf 280 TL, ikinci sınıf ise 240 TL’dir. Kömür satışları bakımından en hareketli zaman olması gerekirken maalesef bir durgunluk yaşanıyor. Bu durgunluk piyasadan değil; kömür yakan hane sayısının azalmasından kaynaklanmaktadır” dedi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10