Çerkezköy’ün Pakete Bakışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içinde “Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması”, “Farklı Dilde Eğitim”, “Seçim Barajında Değişiklik”, “Andımızın Kaldırılma

Çerkezköy 8.10.2013 20:57:00 0
Çerkezköy’ün Pakete Bakışı
Tüm Türkiye’de çeşitli tartışmalara neden olan Demokratikleşme Paketi hakkındaki görüşlerini dile getiren Çerkezköylüler, türban konusundaki yenilikleri haklı bulurken, andımızın kaldırılmasının ise yanlış bir karar olduğunu savundu. İşte Demokratikleşme Paketi ile ilgili yapılan yorumlar:
 
Hüseyin Turan - Emekli: Başbakanımızın getirmiş olduğu demokratikleşme paketinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Türbanlı bayanlarımıza belirli birkaç kurum dışında çalışma hakkının tanınması çok güzel bir düşünce ve hatta bir haktır. Herkes istediği kıyafetle istediği yere girebilmelidir.
 
Sinan Karaduman - Esnaf: Türbanlı bayanların kamu kurum ve kuruluşlarına girmelerinde bir sıkıntı görmüyorum. Bu çok güzel bir karardır. Andımızın kaldırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu kararın ülkede ayrımcılık yapmak isteyenlerin ekmeğine yağ süreceğine inanıyorum. Bu ülkede birçok ırktan insan yaşıyor. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her bireyin de bu anda saygı duyması gerekiyor.
 
Ahmet Oğuz - Esnaf: Okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim verilmesi çok doğru bir tavırdır. Sonuçta herkesin kendi dilini bilmesi gerekir. Kürt bir öğrencinin Türküm Doğruyum demesini doğru bulmuyorum. Sonuçta bu ülkede farklı ırktan insanlar bulunuyor. Türban serbestliğine gelince isteyen istediği gibi giyinip rahat bir şekilde çalışabilmelidir. Kimsenin bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı yoktur.
 
Özkan Algan - Esnaf: Türban ile kamu kurum ve kuruluşlarına giriş çıkışı kesinlikle onaylıyorum. Ancak Andımızın kaldırılması kesinlikle yanlıştır, çünkü bize ecdadımızdan kalmıştır. Türkiye’de herkes aynı bayrak altında yaşıyorsa eğer, değerleri değiştirmeden bu ülkenin geleneklerine ve adetlerine ayak uydurulması gerekir. Bu ülkede yaşayan ve Türkiye Cumhuriyetine karşı olan varsa bu ülkeyi terk etsin o zaman.
 
Nermin Uludoğan - Esnaf: Ben özgür ve samimi bir Türk’üm. Bu ülke de Türk yurdudur. Türk yurdu olarak kalacaktır. Kimsenin bunu değiştirmeye hakkı yok. Alfabemize başka harfin girmesine ise kesinlikle karşıyım. Andımız kaldırılmasın, alfabemize başka harf girmesin. Türban konusu ise bu paketteki tek doğru karar olmuş. Türbanlı olarak çalışabilmek, okuyabilmek, gezebilmek bir insanlık hakkıdır. Ben türbanlıyım diye ortaokulu ve liseyi okuyamamıştım. Bu serbestlik sayesinde dışarıdan okudum ve şuan 43 yaşında olmama rağmen üniversiteye hazırlanıyorum. Şimdi bu karar ile kamu kurum ve kuruluşlarına da rahatlıkla girebileceğim.
 
Yaşar Yılmaz - Esnaf: Öncelikle bu vatan Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle ve Türkü ile bir bütündür. Sadece türban serbestliği hakkında yorum yapmak istiyorum. Başörtüsü kullanmayan insanlar nasıl istediği gibi çıkıp çalışabiliyorlarsa, türbanlı bayanlar da aynı şekilde çalışabilmeli. Bu sebepten kesinlikle onaylıyorum.
 
Behçet Özsen- Esnaf: Bir Cumhuriyet çocuğu olarak bu davranışın Cumhuriyete karşı bir tavır olduğunu düşünüyorum. Bu insanlar ayrımcılık yaparak toplumu bölmeye çalışıyorlar. Türbana kesinlikle karşı değilim fakat resmi dairelerde doğru bulmuyorum. Andımızın kaldırılması ise kesinlikle yanlıştır. Bu ırkını inkâr etmektir. Bir Alman ya da bir Fransız ırkını inkâr eder mi? Biz Türk’üz Türk olarak kalacağız. Bu pakete karşıyım.
 
Emin Ağyürek- Esnaf: Türbanlı bayanların kamu kurumlarına girmelerinin onların en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum. Andımızın kaldırılması ise yanlıştır. Sonuçta biz Türk’üz gelip birinin andımızı kaldırması doğru değildir. Farklı dil ve lehçelerde verilecek olan eğitimin ise ben seçmeli ders olarak kullanılmasının en iyisi olacağını düşünüyorum.
 
Mehmet Özkaya - Esnaf: Bunların meydana gelmesini normal olarak karşılıyorum. Herkesin fikirlerine saygı göstermek gerekir. Türbanlı bayanlarda istediği gibi giyinip dolanabilirler. Ona karşı değilim. Onlarında çalışmak en doğal hakkıdır. Ancak andımızın kaldırılması çok yanlıştır. Bizlerin geçmişini silmeye çalışıyorlar.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10