Hayvan Pazarları Denetlendi

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ ve Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu Kapaklı ve Çerkezköy’deki kurban pazarlarını denetledi. Denetimlerin bayrama kadar süreceğin

Çerkezköy 9.10.2013 22:51:00 0
Hayvan Pazarları Denetlendi
 DENETİM YAPTILAR
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sağlıksız hayvanların kurbanlık yapılmasının önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, özellikle küpesiz hayvanların kurbanlık olarak satın alınmamasını istedi. Çerkezköy Pınarça yolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarlarında üretici ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların dilek ve temennilerini dinleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkların kesinlikle hayvan pazarına alınmamasını istedi.
 
TEK TEK İNCELEDİLER
İlçe Müdürü Recep Demirbağ ve Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu hayvan pazarında bulunan kurbanlıklara ait sağlık raporları ve nakil belgelerini inceledi. Çerkezköy’e küçük ve büyükbaş hayvanların çoğunlukta Saray, Uzunköprü ve Edirne’den geldiğini ifade eden Demirbağ, “Gerek küçükbaş gerekse büyük baş olmak üzere iç piyasaya yetecek kadar hayvan sayımız mevcuttur” dedi.
 
SATIŞLAR İYİ GİDİYOR
Çerkezköy’de kurulan kurbanlık pazarındaki satışlarda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Esnaf, kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen yıla oranla çok fazla bir artış olmadığını belirtti. Pazara gelen bazı tüccar ve satıcılar ise hayvan naklinin çok zor olduğunu ifade ederek, yem fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüksek olması, kurbanlık fiyatların ise yerinde sayması nedeniyle istedikleri karı elde edememekten yakındı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10