Ani İşitme Kaybı, Organ Kaybıyla Sonuçlanabilir

Hastaların üçte birinde bulunan ve aniden gelişen işitme kaybında, damar tıkanıklığı, tümörler, darbeler ve immünolojik bozuklukların dışında viral enfeksiyonların da etkili olduğu belirtildi.

9.10.2013 22:58:00 0
Ani İşitme Kaybı, Organ Kaybıyla Sonuçlanabilir
 ERKEN TEDAVİ KURTARABİLİR
Son üç gün içinde gelişen çevredeki sesleri eskisi gibi duyayama halinin ani işitme kaybı olduğunu belirten uzmanlar, "Ardışık 3 frekansta 30 dB ve üzeri olan bu durum işitme kaybı olarak tarif edilir. Ani işitme kaybı, işitmenin genellikle bir kulakta çok kısa sürede azalması ve kaybolmasıdır" ifadelerini kullandı. Ani işitme kaybının, organ kaybıyla sonuçlanabilen ciddi bir kulak burun boğaz hastalığı olduğuna dikkati çeken uzmanlar, bunun bir çeşit kalp krizine benzediğini, erken tanı ve tedavi ile organın kurtulmasının mümkün olduğunu belirtti.
 
ÇINLAMA İLE KENDİNİ GÖSTERİR
Uzmanlar, ani işitme kaybının hastaların yüzde 70'inde çınlama ile kendini gösterdiğini, birçoğunda da baş dönmesi ve dengesizlikle karşılaşıldığını söyledi. Damar tıkanıklığı, tümörler, darbeler ve immünolojik bozuklukların da nedenler arasında yer aldığının altını çizen uzmanlar, "Hastaların üçte birinde bulunan ve ani işitme kaybı ile sonuçlanan bir üst solunum yolu enfeksiyon süreci, viral hastalıkların ani işitme kaybının nedenlerinde rol alabildiğini ve erken müdahale bazı işitme kayıplarında kurtarıcı olabilir” açıklamalarında bulunuldu.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10