Emniyetten 'Sahte Para' Uyarısı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri Pınarça yolunda kurulan küçük ve büyükbaş kurbanlık pazarlarında vatandaşlara sahte para veya dolandırıcılık olaylarına

Çerkezköy 10.10.2013 20:26:00 0
Emniyetten
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kurbanlık pazarlarında sahte para konusunda bilgilendirici broşürler dağıttı.
 
BROŞÜR DAĞITTILAR
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar pazarlara inmeye başladı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü de bayram öncesi alış veriş yapan vatandaşların kalpazanlar tarafından dolandırılmasını önlemek amacıyla tedbirlerini artırdı. Emniyet ekipleri Çerkezköy Kurban Pazarı'nı ziyaret ederek kurbanlık satan ve kurban alımı yapan vatandaşları sahte para konusunda bilgilendirdi. Vatandaşlara broşür dağıtan emniyet ekipleri ayrıca para alırken, nelere dikkat etmeleri konusunda da bilgi verdi.
 
“VATANDAŞLARIMIZI UYARIYORUZ”
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Komiseri Bülent Dinç, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını ve bu dönemler içerisinde de hayvan alım satımlarının son derece hız kazandığını belirterek, “Bu süre içerisinde maalesef ki her yıl insanlarımızı aldatmak amacıyla sahte parayla hayvan alımı veya sahte para bozdurma gibi bir takım taktiklerle kandıran art niyetli insanlar ortaya çıkmaktadır. Bu kişiler köyden gelen insanlarımızı veya tüccarlarımızı dolandırabiliyorlar. Biz de bu konuda gerek el ilanlarıyla, gerek sahte para da hangi para üzerinde hangi hususlara dikkat edeceklerini insanlarımızı tek tek bilgilendirerek daha bilinçli olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşımızın mağdur olmadan alışverişini en iyi şekilde yapmasını sağlamaktır” dedi.
 
EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİLER
Hayvan pazarında bulunan vatandaşlar da emniyetin yaptığı bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Polisler pazara gelerek sahte para ili ilgili bizleri uyardı. Konuyla ilgili bilgilendik. Çok güzel bir uygulama, emniyetimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Haber/ Sevay KARDEŞ
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10