Kapımız Herkese Açık

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, gerçekleştirdiği basın toplantısında Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği için adaylık başvuru sürecinin 1 Ekim’de başladı?

Çerkezköy 10.10.2013 20:35:00 0
Kapımız Herkese Açık
 KRİTERLERE UYGUN OLMALI
Önceki gün saat 17.00’da basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ sürecin 1 Kasım itibariyle sona ereceğini anımsatarak, “Yerel seçimlerle alakalı müracaatlarımız başladı. Gerek Belediye Başkanlığı gerekse Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı sürecimiz 1 Kasım itibariyle sona erecek. Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği için aday adaylığı yapacak arkadaşlarımız kriterlere uygun olmalı. Kanuni yasakları olmamalı. İster partiye üye olsun, ister olmasın herkes aday adaylığı başvurusunda bulunabilir. Ak Parti’de siyaset yapmak istiyorum diyen herkes başvuruda bulunabilir” diye konuştu.
 
ERKEK ADAY ADAYLARI 2 KAT ÜCRET ÖDEYECEK
Ak Parti’ye aday adaylığı başvurusunda bulunacakların sabıka kaydı almaları gerektiğini söyleyen Demirbağ, “Belediye Başkan Aday Adaylığı için erkek adayların bin 500 TL, kadın adayların 750 TL ve engelli adayların ise dörtte biri olan 175 TL ücret ödemeleri gerekiyor. Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği için ise sabıka kaydı, diploma fotokopisi ve 2 fotoğrafın yanı sıra erkek adayların 750 TL, kadın adayların 350 TL ve engelli adayların ise dörtte bir fiyatı olan 87.50 TL ödeme yapması gerekiyor” dedi.
 
BİR KİŞİ BAŞVURDU
Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için bir kişinin resmi başvuruda bulunduğunu ifade eden Demirbağ, “Meclis üyeliği aday adaylığı için form alan arkadaşlarımız oluyor. Şuan itibariyle sadece Kızılpınar’da bulunan Secaattin Çakır isimli vatandaşımız resmi başvurusunu yaptı. Onun haricinde resmi bir başvurumuz bulunmuyor. Ekim ayının sonlarına doğru sayının artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10