Belindir, “Veliköy Bunu Hak Ediyor”

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada yapımı devam eden Hürriyet Meydanı projesi hakkında bilgi verdi.

Çerkezköy 11.10.2013 22:29:00 0
Belindir, “Veliköy Bunu Hak Ediyor”
 5 BİN METREKARE ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR
Tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Hürriyet Meydanı yapım çalışmalarına yaklaşık 4 ay önce başladıklarını ifade etti. Meydan Projesi’nin yapımında son noktaya gelindiğini kaydeden Başkan Belindir, “Şuanda ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. 5 bin metrekare üzerine inşa ettiğimiz Hürriyet Meydanı’na 4 bin adedi mevsimsel olmak üzere toplam 5 bin 400 adet bitki dikiliyor” dedi.
 
HALKIMIZ HUZURLU BİR ŞEKİLDE VAKİT GEÇİRECEK
Hürriyet Meydanı içinde Veiköy’e yakışır bir kafe de bulunduğunu söyleyen Hanifi Belindir, “Meydanın içinde ayrıca ışıklandırmalarla süslenmiş su perdesi, havuz ve oturma alanları da yer alıyor” dedi. Veliköy’ün bu tarz projeleri hak ettiğini kaydeden Başkan Belindir, İnşallah halkımız burada huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecek” dedi. Belindir, projenin içinde ayrıca resmi törenlerin yapılabileceği bir alanın da bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
CAMİ’DE MANTOLAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Açıklamalarının devamında Belediye Binası karşısında bulunan Merkez Camii’de de mantolama çalışmaları gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Cami alanımız içine modern bir şadırvan yaptık. Bayan ve erkek abdesthaneleri yaptık. Şadırvanın altına bir de morg bölümü yaptık” dedi. Belindir Cami alanı içinde bulunan iki mezarın da yenilendiğini belirterek, “Bu mezarlar Veliköyümüzün kurucuları Hacı Ahmet amcamıza ve Emine Uygun annemize ait. Onlar Veliköy’e ilk gelenlerden. Biz onları unutmadık” diye konuştu.
 
BAYRAMDAN SONRA GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAĞIM
Çalışmalarla ilgili açıklamalarının ardından Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın da Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladığını hatırlattığımız Hanifi belindir, “Siyasetin içinde olmaya devam edeceğim. Fakat bunun ne şekilde olacağı konusundaki açıklamamı Kurban Bayramı’ndan sonra yapacağım” diye kouştu.         
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10