‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti

Kapaklı’da uzun yıllardır müzik sektöründe faaliyet gösteren ve geçtiğimiz aylarda Metin Halı Yıkama Fabrikası’nı açan Metin Arabacı, halının içinde bulduğu 5 cumhuriyet altınını sa

Kapaklı 13.10.2013 14:42:00 0
‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti
 SAHİBİNE TESLİM ETTİ
Altınların sahibi Yazgül Karakaş, altınları bulan Metin Halı Yıkama fabrikası yetkililerine teşekkür ederek “Evde yaptığım temizlikte beş cumhuriyet altınını sağlam bir şekilde dursun diye katladığım halının içine koymuştum. Geçen gün de kirli halıları temizlik için Metin Halı Yıkamaya gönderdim. İki gün önce ise altınları aradığımda ise altınları temiz halı yerine kirli halıların içine koyduğumu fark ettim. Halının içinde kalmasından değil, yolda taşıyan çocukların düşürmelerinden korktum. Sağ olsunlar bulmuşlar. Allah razı olsun, bulan arkadaşlarımız çok dürüstmüş. Mutluluktan diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.
 
KİME AİT OLDUĞUNU BİLMİYORDUK
Metin Halı Yıkama Fabrikası sahibi Metin Arabacı da Kapaklı’da uzun yıllardır hizmet verdiklerini ifade ederek “Önceki gün evlerden aldığımız halıların bulunduğu bölümde arkadaşlarımız bir kese altın bulduğunu bana ilettiler. Biz personelimize dürüstlüğü öğretiyoruz. Daha sonra ise kameralar önünde altınları sayarak kayıt altına aldık. Bulduğumuz altınların ise kime ait olduğunu bilmiyorduk. On kişiden birisinin olması nedeniyle bu durumu zamana bıraktık” dedi.
 
ÜSTÜMÜZDEN BÜYÜK BİR YÜK KALKTI
Kendileri için bu durumun gurur verici olduğunu ifade eden Arabacı “Allah bana ve çalışanlarıma birinin rızkını yemeyi nasip etmesin. Biz alnımızın teri ile çalıştıktan sonra rabbimiz bizlere verir. Ablamız üniversiteye hazırlanan çocuğu için bu altınları birikim yapmış. Çalışmanın ve birikim yapmanın ne olduğunu herkes çok iyi bilir. İnsanlarımıza hizmet vermek zorundayız. Herkesin de başına gelebilecek bir durumdur. Biz bu olayı bir iki gün beklettikten sonra ailelerin bizlerle irtibata geçeceğini düşündük. Onlar ulaşmaz ise biz zaten kendilerine ulaşıp kayıpları olup olmadığını soracaktık. Yazgül Karakaş’ı telefon ile aradığımızda çetik içinde kese altının kaybolduğunu söyleyince çok mutlu olduk. Gerçekten üstümüzden büyük bir yük kalktı” diye konuştu. 
 
DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ
Halının içinde Cumhuriyet altınlarını bulan Metin Halı Yıkama fabrikası çalışanlarından İslam Naci Şenel de “Altınları bulduktan sonra aklıma ilk sahibinin mağduriyeti geldi. Patronumuzu arayarak altın bulduğumuzu ve sahibine teslim etmemizi söyledim. Sahibi çıkınca da teslim ettik. Bizim için gurur verici bir olaydır. Daha öncede böyle olaylar başıma gelmişti. Herkesin böyle olaylarda duyarlı davranmasını istiyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10