Yeni köprü yükseliyor

Karaağaç’ta yaklaşık 50 yıl önce yapılan ve geçtiğimiz aylarda yıkılan araç yaya köprüsünün yerine yapılan yeni köprüde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Kapaklı 23.10.2013 00:59:00 0
Yeni köprü yükseliyor
 20 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, yeni köprünün, yıkılan köprüden dört kat daha büyük olacağını ifade etti. Yeni köprünün, yaya yolları ile birlikte toplam 20 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda inşa edileceğini belirten Yücel toplam dört şeritli olacak şekilde planlanan köprünün her iki tarafında da 1,5 metre genişliğinde yaya yolu bulunacağını söyledi.
 
4 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
İhalesi 22 Nisan’da yapılan köprünün yapımının, 319 bin TL sözleşme bedeli ile BR Yapı Mühendislik firmasına ihale edildiğini anımsatan Yücel “İşe başlandığı günden itibaren 4 ay içerisinde tamamlanması planlanan köprümüzün yapımının gecikmesinin nedeni ise şehrin tüm altyapılarının köprünün altından geçmesi oldu. Bunların içinde belediyemizin sorumluluğunda olmayan TREDAŞ ve Doğalgaz altyapı sistemleri de yer alıyor” dedi.
 
ESKİ KÖPRÜ İHTİYACI KARŞILAYAMIYORDU
Başkan Yücel, eski köprünün gerek çok eski bir köprü olması gerekse ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle yıkıldığını ifade ederek “Yeni bir köprü yapmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu eski köprüyü yıkınca çok daha iyi anladık. Çünkü eski köprüyü yıkınca gördük ki köprünün ayaklarında hiç demir kullanılmamış. Biz yeni köprümüze 103 ton demir kullanıyoruz. Eski köprüden çıkan demir ise yalnızca 1,5 tondu. Yeni köprünün yapım çalışmalarının en geç Kasım ayının 15’ine kadar tamamlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10