ÇTSO, ULM Ticaret Odası ile kardeş olacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda Taha Ülker başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 23.10.2013 01:18:00 0
ÇTSO, ULM Ticaret Odası ile kardeş olacak
 GELİR-GİDER GÖRÜŞÜLDÜ
Saygı duruşu ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde 2013 yılı Eylül ayı gelir, gider cetvelleri, banka cetveli ve miza görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı gelirinin 101 bin 485 TL, giderinin 74 bin 839 TL, kasa mevcudunun 762 TL, Banka mevcudunun 1 milyon 649 bin 790 TL, mizan borç bakiyesinin 6 milyon 92 bin 977 TL olduğu ifade edildi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.
 
KARDEŞLİK TEMELLERİ ATILDI
Gündemin ikinci maddesinde ULM Ticaret Odası ile kardeş oda olma kararı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oldukça önem verilen yurt dışı odalarla eşleşme projesi çerçevesinde odamızın Almanya Baden-Württemberg eyaletinde bulunan ULM Ticaret Odası ile 2012 yılında kardeş olma temelleri atılmıştır. Biz de yönetim olarak bunu meclise sunalım dedik. Uygun bir görüş içersinde karar veririz” diye konuştu.
 
OY BİRLİĞİ KARARI ÇIKTI
Meclis Başkanı Taha Ülker kardeş olmanın güzel olduğunu ifade ederek “Bunlar iki ilin kardeşliğine benzemez. Burada Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ciddi hazırlıklar yapması gerekiyor. Bunun için yazışmalar dahilinde dış temas uzmanı ile çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi. Meclis konuyu değerlendirip, ULM Ticaret Odası ile kardeş oda olunmasına, yönetim kurulu tarafından konuyla ilgili personel ve teknik yapıyı hazırlamasına oy birliği ile karar verdi.
 
30 ÖĞRENCİ BELİRLENECEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de oda tarafından 75 üniversite öğrencisine verilmekte olan bursla ilgili mezun olan ve alt sınıftan dersi kalan öğrencilerin burslarının kesilmesiyle oluşan 30 öğrenci kontenjanının yönetim kurulu tarafından seçilme yöntemi hakkında meclis bilgilendirildi. Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Genel Sekreter Hakan Gel “Lisans bölümlerinden 371, yüksekokuldan 33 ve lisansüstü bölümlerinden 3 öğrenci olmak üzere toplam 407 öğrenci burs başvurusunda bulundu. Burs alacakların değerlendirmesinde ailenin gelir seviyesi, evin kira, mülk olması, anne babanın durumu, okuyan kardeş durumu, üniversite sınavında aldığı puan olmak üzere beş kriter incelendi. Belirlenen beş farklı kriterde gelir seviyesine 25 puan, anne baba durumu 25 puan, üniversite puanı 25 puan, kira mülk durumu 15 puan, okuyan kardeş durumu için 10 puan olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirildi. Değerlendirme sonucu en yüksek puanları alan öğrenciler için ilgili muhtarlıklardan ikamet sorgulamaları ve genel görüş alınarak öğrenciler tarafından verilen bilgilerin doğruluğu kontrol ediliyor. Tüm değerlendirmeler sonucu burs almaya hak kazanacak öğrencilerden odamız burs içi yönergesine göre belgeler talep edilecek. Tüm bu çalışmaların sonucu 30 Ekim’de belirlenecek. Yönetim Kurulu toplantısında burs alacak 30 öğrencinin de isimleri belirlenecek” bilgisini verdi.
 
BURS VERMEK HAYIRLI BİR İŞTİR
Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz da “2008 yılından beri 75 öğrenciye 120 TL burs veriliyor. 2014 bütçesine konulmak üzere 75 kişi 150’ye çıkarılsın. Burs olarak verilen 120 TL de 150-200 TL’ye çıkarılsın. Burs vermek hayırlı bir iştir. Bu rakamın ve sayının artırılması için odanın bütçeyi bir çalışma koymasını istiyorum. Gerçekten bu çalışma çok makbule geçecektir. Burada bulunan herkesinde bir burs verdiğini biliyorum. Kısaca bu imkanı genişletelim” dedi. Mecliste genel görüş de,  2014 bütçesinde burs alacak öğrenci sayısının ve tutarının artırılması doğrultusunda oldu.
 
İNŞAAT ÇALIŞMALARI ANLATILDI
Gündemin beşinci maddesinde odada yapılacak inşaat çalışmaları ile ilgili olarak İnşaat Komisyonu Başkanı Mehmet Aksoy tarafından meclise bilgi verildi. Mehmet Aksoy, keşif yapan Turuncu Ofis ProJe Tasarım Mobilya Dekorasyon ve Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin keşif hakkında iki defa toplantı yaptığını, bu hafta içersinde yapılacak toplantı ile nihai kararın verileceğini söyledi.
 
“10-15 GÜN GECİKME OLABİLİR”
Toplantının son gündem maddesinde de odanın üstlenmiş olduğu üç okulun ısıtma sisteminin doğalgaz dönüşüm işinin son durumu hakkında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli tarafından meclis bilgilendirildi. Mehmet Danyeli, Gaziosmanpaşa ve Özel İdare İlkokulu’nda işe başlandığını, okulların yerine getirmesi gereken “doğalgaz sözleşme” işini geciktirmeleri nedeniyle teslim süresinde 10-15 gün gecikme olabileceğini, hedefin ise 10 Kasım olduğunu belirtti. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10