İtfaiyecilik Merkezi için etüt çalışmaları başladı

Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından Veliköy’de kurulacak olan İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgi

Çerkezköy 24.10.2013 13:21:00 0
 İtfaiyecilik Merkezi için etüt çalışmaları başladı
Çerkezköy Haber – Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle NKÜ Rektörlüğü tarafından Veliköy’de kurulacak olan İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi için etüt çalışmalarının başladığını söyledi.
 
ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK
Dün saat 10.00’da konuyla ilgili basın açıklaması yapan Buluş, öğretim görevlileri ve 280 öğrencinin katıldığı programlar düzenleyerek, merkezin örnekleri bulunan illere inceleme gezileri düzenlediklerini ifade etti. Buluş, Veliköy’de kurulacak olan Merkez’de hayata geçirilecek olan projenin, Trakya’da hem yangın, hem kazalar, hem de deprem ve diğer afetler için uygulamalı eğitimin verildiği ilk ve tek merkez olacağını ifade ederek “Projenin uygulanmasında görev alan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, proje öncesinde aynı merkezin bulunduğu illere inceleme gezisi düzenledi. Sadece Çerkezköy’ün değil, Trakya’daki bütün itfaiye birimleri, arama kurtarma birlikleri ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konularında çalışma yapan herkesin eğitim alabileceği önemli bir merkez olacak” dedi.
 
İHALESİ HAFTAYA YAPILACAK
Buluş, projede, öğretim görevlileri Özgün Geyiktepe, Yalçın Karagözler ve Taha Aslanlı’nın uzman olarak görev aldığını ifade ederek “Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma Amiri Proje Raportörü Metin Taşkın’dan oluşan heyet, daha iyi bir eğitim ve uygulama alanı için teknik gezi düzenledi. Planlarımıza göre çalışmalarımızda iki yurt içi, iki de yurt dışı olmak üzere gezilerimiz olacak. Yurt içi gezilerimizin ikincisini Balıkesir ve İzmir’e yapmayı planladık. Gezi incelemelerimizde sadece öğrencilerimiz değil kamu görevlileri de bulunacak. Bunlarının sayısını da bin kişi olarak planladık” dedi. Kurulacak merkeze 196 bin TL’ye tam donanımlı bir itfaiye aracı alacaklarını ifade eden Buluş, ihalenin önümüzdeki hafta gerçekleştirileceğini söyledi.
 
AFETLERE HAZIRLIKLI HALE GELMELERİNİ SAÐLAYACAK
ÇEMYO Müdürü Buluş, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalanan projede, Veliköy Belediyesi, Tekirdağ AFAD, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Tekirdağ İl Özel İdaresi’nin de iştirakçi olarak yer aldığını ifade etti. Tüm iştirakçi kuruluşlara teşekkür eden Buluş “Öğrencilerimiz burada edindikleri bilgileri uygulama imkânı bulacak. Bu proje sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacak. Bölgemizdeki bütün firmalar, İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Eğitim konusunda bu merkezimizden faydalanabilecek. Dolayısıyla bu proje, afet durumlarında, kamu kurumları ve özel sektörün hazırlıklı hale gelmesini de sağlayacak” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10