“Ustalık dönemimi yaşamak için aday adayı oldum”

Çerkezköy’de 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüyen Ali Ertem, dün akşam Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

Çerkezköy 28.10.2013 21:17:00 0
 “Ustalık dönemimi yaşamak için aday adayı oldum”
 
KIZININ DOÐUMGÜNÜNDE ADAY ADAYLIÐINI AÇIKLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, aday adaylığı başvurusu için kızı Asuman Ertem’in doğumgünü olan 28 Ekim’i tercih eden Ali Ertem, saat 19.00’da evraklarını ilçe teşkilatına teslim etti. Aday adaylığı programında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Partililerin kadere inanan insanlar olduğunu ifade ederek “Yerel seçimlerin, genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olduğunu söylemeyeceğim. Başbakanımızın seçimi olduğunu söylemeyeceğim” dedi.  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 20 yıldır siyasetin içinde olduğunu anımsatarak “1999’da aday adayıydım ama adaylık nasip olmadı. 2004’te de aday adayıydım. İlk kademede adaylık nasip olmadı ama sonrasında rabbim nasib etti ve aday gösterildim, akabinde de Başkan seçildim. 2009’da da aday adayı oldum ve rabbim aday gösterilmemi nasib etti. Akabinde de tekrar Belediye Başkanlığı’na seçildim” dedi. 2014 seçimleri için de aday adayı olduğunu söyleyen Ertem “Ne demişler, ‘Nasibinde varsa gelir Çin’den Yemen’den; Nasibinde yoksa ne gelir elden” diye konuştu.

BİZE DÜŞEN HAYRI TALEP ETMEKTİR
Ali Ertem “Önümüzdeki seçimlerde mevlam kime nasib ederse o aday olacak. Bizlere düşen yalnızca hayrı talep etmektir” dedi. Çerkezköy’de yaşayabileceği en üst seviyede gururu yaşadığını belirten Ali Ertem, “Çerkezköy Belediye Başkanı oldum. Bu büyük onuru, halkın teveccühü ile 2 kez yaşadım. 3’üncüsü için tekrar aday adayıyım” dedi. Ertem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son genel seçimlerdeki ‘Ustalık Dönemi’ değerlendirmesini anımsatarak,  Çerkezköy’de ustalık dönemini yaşamak adına tekrar aday adayı olduğunu ifade etti. . Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 2004 öncesi Çerkezköy’ünü bilenler, Belediye Başkanlığımız döneminde neler yaptığımızı çok daha iyi anlarlar. 2004’te 40 bin olan ilçe merkez nüfusu bugün 90 bine dayandı. Beldelerle birlikte nüfusumuz 110 bini aştı. Bugün burada seçilirsem neler yapacağımdan bahsetmeyeceğim. Fakat öncelikli hedefimiz Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkeköy’e entegrasyonunu sağlamak olacaktır” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMEDİM
 Bugüne kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediğini ve yedirmediğini ifade eden Ali Ertem, meclis üyeleri, teşkilat üyeleri ve belediye çalışanlarıyla vatandaşın daha iyi ortamda yaşayabilmesi için gayret gösterdiğini söyledi. Hiçbir zaman en iyisini yaptığını iddia etmediğini belirten Ertem “Ama ilçede kronik hale gelen birçok sorunu ortadan kaldırdım. Belediye kaynaklarını rasyonel kullandık” dedi. Ertem aday gösterilse de gösterilmese de Allah’a şükredeceğini belirterek, “Aday olursam, Ak Parti bayrağını 3’üncü kez Çerkezköy Belediyesi’ne asmak için gayret göstereceğim. Aday olamazsam, adaymışçasına, aday olan arkadaşımın arkasında çalışacağım” dedi.

ÇERKEZKÖY YETİM KALIR
Ali Ertem, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayının tekrar Çerkezköy Belediye Başkanı seçileceğinden kimsenin şüphe dahi duymaması gerektiğini ifade ederek, amaçlarının oy oranlarını  yükselterek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasına katkı sağlamak olması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde Çerkezköy’ün yetim kalacağını belirten Ertem “Önümüzdeki 5 yıl da bunun pişmanlığını yaşarız” açıklamalarında bulundu. Diğer siyasi partilerin genel başkanlarının arkasında, Ak Partililerin Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduğu gibi durmadığını kaydeden Ertem, “Gezi Parkı olaylarında yaktılar, yıktılar. Peki sonrasında ne oldu? 1,5 milyon insana Başbakanımızın arkasında durdu. Ona sahip çıktı. O gün oraya kurşun yağdırsalar, o insanlar bir adım dahi geri atmazlardı” diye konuştu.

DOÐUMGÜNÜ SÜRPRİZİ
Konuşmaların ardından Ali Ertem başvuru dosyasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a teslim etti. Programda AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları da Ali Ertem’e sürpriz yaptı. Ali Ertem’in kızı Asuman Ertem’in doğum günü olması dolayısıyla pasta kesildi. Programa AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.      

 Haber / Gülveren VATANSEVER         

0282 726 91 91
0282 747 65 10