Kapaklı’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da yeni kurulan Kapaklı ilçesinde de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kapaklı 29.10.2013 15:41:00 0
 Kapaklı’da Cumhuriyet coşkusu
 
TEBRİKAT TÖRENİ İLE BAŞLADI
Kutlamalar saat 09.30’da kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat töreni ile başladı. Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun tebrikleri kabul etmesinin ardından kutlamalar yürüyüş ile devam etti. Kapaklı’nın tarihinde ilk kez ilçe olarak kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına halk büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşte açılan 40 metrelik dev Türk Bayrağı, Pınar Bulvarı’nda farklı bir görüntü oluşturdu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Kapaklı Stadı’ndaki program Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katılımcıların bayramını kutlaması ile başladı.

YENİ YAŞINA COŞKULU BİR ŞEKİLDE GİRDİ
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından geçit töreni düzenlendi. Geçit töreninin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu Türkiye’nin yeni yaşına her zamankinden daha coşkulu bir şekilde girdiğini ifade ederek “Türk Milleti olarak ne kadar onurlansak azdır” dedi. Kaymakam Kuzulu, 600 yıldan fazla cihan devleti olarak dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarının işgal edildiğini ve böylece Türk Milleti’nin tarihten silinmeye çalışıldığını anımsatarak “Mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği dönemde ülke olarak birçok sıkıntıyla mücadele ettik. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi sonunda 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet aydınlığına eriştik” dedi.

EN ÖNEMLİ İŞ SİZE DÜŞÜYOR
Cumhuriyetin gelecek nesillere bırakılan en büyük miras olduğunu söyleyen Kuzulu bu mirasa sahip çıkmanın en büyük görevleri olduğunu belirtti. Bu uğurda eğitimin vazgeçilmez temel değer olduğunu vurgulayan Kuzulu öğretmenlere de şu sözlerle seslendi “En önemli iş size düşmektedir. Güncel ve özgür düşünen, tartışan, üreten ve paylaşmasını bilen özgür bireyler yetiştirmekle mükellefsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil’ yetiştirmelisiniz”

CUMHURİYETİ KORUMAK GENÇLERİN GÖREVİ
Kaymakam Kuzulu, Cumhuriyeti, tüm kazanımlarıyla koruma görevinin de gençlere ait olduğunu ifade ederek “Bu görevi yerine getirirken Cumhuriyetin kazanımlarını ve getirdiği menfaatleri aklınızdan çıkarmayız. Bize düşen görev ise Cumhuriyeti korumak ve yücelmesini sağlamaktır” dedi. Kuzulu sözlerini Milli şaairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’ndan “Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı”  dizeleri ile sonlandırdı.

ÖÐRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Kutlamalar, öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunması, ardından da halk oyunları gösterisinin sunulması ile devam etti. Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında öğrenciler arası koşu yarışları da düzenlendi. 100 metre erkeklerde Beytullah Ayan birinci olurken, Gürkan Berkay Ergeç ikinci, Zafer Beste üçüncü ve Yasin Kara da dördüncü oldu. 100 metre kızlar koşusunda ise Duygu Bilgin birinci olurken, Yaren Elbüken ikinci, Aleyna Direk üçüncü ve Melek Dursun da dördüncü oldu. 100 metre koşularında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel tarafından verildi.

DERECEYE GİREN ÖÐRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yarışmaların sonunda ise 4 x 100 metre bayrak yarışı yapıldı. Bayrak yarışını Doğukan İlhan, Serdar İşhan, Ferdi Kurtuldu ve Yürükoğlu’ndan oluşan takım kazandı. Bayrak yarışında dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyyide Yılmaz’ın elinden aldı. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu verirken; şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından verildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde kültürel etkileşim projeleri kapsamında AB ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrencileri ağırlayarak ülke tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı Yanıkağıl İlkokulu Müdürü Ercan Küçük ve okul öğretmenlerine de Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi. Kutlamalar lise öğrencilerinin halkoyunu gösterileri ile son buldu. Kutlama sonunda gökyüzündeki kırmızı beyaz balonlar ve paraşütlü bayraklar muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10