“Çerkezköy büyüyor, ama aynı hızda gelişmiyor”

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Oktay Temel Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

Çerkezköy 29.10.2013 17:52:00 0
 “Çerkezköy büyüyor, ama aynı hızda gelişmiyor”
 
“2009’DA DA KIRŞEHİR’DE ADAY ADAYIYDIM”
Seçim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Temel, bugüne kadar yoğun iş temposu nedeniyle siyasetin içinde çok fazla bulunamadığını belirterek “İş yoğunluğumun azalması ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetiminin değişmesi sonucu, sevenlerimizin de ısrarı ile Belediye Başkanlığı’na talip olmaya karar verdim” dedi. Temel, 2009 yerel seçimlerinde de memleketi Kırşehir’de Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu, fakat sevdiği bir aile dostunun da aday adayı olması nedeniyle kendisini geri çektiğini söyledi.

AMACIMIZ SIKMADIK EL BIRAKMAMAK
MHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Oktay Temel, kamuoyunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday adaylarını açıklamada geç kaldığı yönünde bir algı olduğunu ifade ederek, geç kalındığını düşünmediğini belirtti. Temel “Aslında biz daha önce aday adaylığımızı açıklamayı düşünüyorduk. Fakat teşkilatımızın aldığı karar dolayısıyla bunu ertelemeye karar verdik. Daha sonra ismimizin basında aday adayı olarak geçmesinin ardından gerek sosyal medyada gerekse sokaklarda kendimizi tanıtmaya karar verdik. Amacımız Çerkezköy’de sıkmadık el bırakmamaktır” dedi.

SAYININ FAZLA OLMASI REKABETİ ARTIRACAK
Çerkezköy’ün, Türkiye’nin konsantre hali olduğunu belirten Temel, Çerkezköy Belediyesi’ni alacaklarına inandığını söyledi. Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Çerkezköy halkından yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Temel “Belediye Başkanlığı için aday adayı sayısının fazla olması rekabeti arttıracak. Rekabet iyidir. Kaliteyi arttırır. Fakat gördüğüm kadarıyla diğer siyasi partilerde aday adayları kendilerine çalışıyor. Biz örgütümüzle birlikte partimiz için çalışıyoruz. Bu bir gönül hareketidir” diye konuştu.

PROJE CENNETİ BİR İLÇE
Çerkezköy’ün hak ettiği noktada olmadığını ifade eden Temel “İlçemiz çok hızlı büyüyor fakat buna paralel olarak aynı hızla gelişemiyor. Çerkezköy’de insanların huzurla yaşayabileceği bir ortam yok. Halk, suyu-elektriği kesilmeyen sosyal alanların çok olduğu bir Çerkezköy hayal ediyor. Çerkezköy proje cenneti bir ilçe. Çünkü ilçede hiçbir şey yok. Ciddi manada bir kısırlık var. Çerkezköy, sanayisi nedeni ile işçi kesiminin kalabalık olduğu bir memleket. Gece gündüz demeden çalışan bu insanların haftasonlarını aileleri ile birlikte geçirebileceği nezih bir sosyal tesis yok” dedi.

HİZMET ASLA DURMAMALI
Oktay Temel, özel sektörde 18 yıllık yöneticilik geçmişi olduğunu ifade ederek “Özel sektörde yöneticilik yapmak zordur. Çünkü çalıştığınız yerde iş asla durmamalı. Belediyecilikte de bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Hizmet asla durmamalı”. Çerkezköy halkı tüm aday adaylarını geçmişlerine bakarak değerlendirecek. Bu süreçte biz de kendimizi halka anlatacağız. Seçimlerde seçmenin gözü parayla boyanabilir. Bazı aday adayları yüksek bütçeleri sayesinde seçmeni yanlış tarafa yönlendirebiliyor. Belediye başkanlığı seçimleri için 1 milyon TL harcanacağı söyleniyor. Peki, bu paranın geri dönüşü nasıl olacak?” dedi.

AK PARTİ ÇERKEZKÖY’DE BAŞARILI OLAMADI
Genel siyasete ilişkin de konuşan Oktay Temel “Türkiye’nin genel siyasette durumu içler acısıdır. Ak Parti hükümeti adeta ülkeyi adım adım felakete sürüklüyor. Önümüzdeki yerel seçimler bu anlamda bu kötü gidişata ‘Dur’ deme fırsatıdır. Aslında AK Parti’ye oy veren vatandaşların çoğunda huzursuzluk var. AK Parti Çerkezköy’de bir önceki dönemde başarılı olamadı. İnsanlar AK Parti rüzgarına kapılarak ikinci bir şans verdiler. Fakat onlar bu şansı da iyi kullanamadı” diye konuştu. Temel, MHP’nin Çerkezköy’de ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade ederek “Halkın artık AK Parti yönetiminden yana umudu kalmadı. Biz gerek Çerkezköy’de gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde MHP bayrağını dalgalandırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10