Tren yolundaki çalışmalar, 3.kez meclis gündeminde

Daha önce 2 kez Tekirdağ, Edirne, İstanbul üçgeninde ulaşımı sağlayan tren yolundaki çalışmanın bir türlü bitmemesini meclis gündemine taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyu yeni

Çerkezköy 30.10.2013 11:29:00 0
 Tren yolundaki çalışmalar, 3.kez meclis gündeminde
3. KEZ SORDU
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ, Edirne, İstanbul arasındaki ulaşımı sağlayan tren yolunda yaklaşık 2 yıldır süren ve bir türlü bitmek bilmeyen çalışmaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sordu. TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, tren yolunun 2012’nin Mart ayından bu yana bakım ve yenileme çalışmasına alındığını belirterek, tren yolundaki yaklaşık 2 senedir bitmeyen yol bakımının vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.
 
1 YILDIR HİÇBİR ÇALIŞMA YOK
Yol çalışmasına ilk başlandığında haftanın sadece 3 günü, tek gidiş ve geliş olmak üzere sefer olduğunu, bir süre sonra bu seferlerin de kaldırıldığını anımsatarak “TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bildiride Trakya hattındaki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 1 Mart 2013 tarihi itibariyle, Çerkezköy- Uzunköprü, Edirne, İstanbul arasındaki ulaşımı sağlayan tüm yolcu trenlerinin ikinci bir bildiriye kadar iptal edildiği duyuruldu. Son 1 aydır da tren yolunda hiçbir çalışmanın olmadığı belirtilmektedir” dedi.
 
GÜVENLİ VE UCUZ ULAŞIM, ANAYASAL BİR HAKTIR
Yüceer, yaşanan durumla ilgili şimdiye kadar yetkililerin bir açıklama yapmadığını ifade ederek “Güvenli ve ucuz ulaşım anayasal bir haktır. Tren yolunun bakımda olması nedeniyle Trakyalılar ucuz tren ulaşımı imkânından yararlanamıyor.  Bu durum Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nde ucuz ulaşım yolu olan treni en çok kullananların başında gelen öğrenciler olmak üzere, tüm Trakyalı hemşerilerime ağır bir maddi yük oluşturuyor.  Trakyalı hemşerilerim, ulaşım mağduriyetinin giderilmesi için alternatif üretilmesini bekliyor ancak, Bakanlık geçen süre zarfında herhangi bir çalışma yapmadı” dedi.
 
BAKAN YILDIRIM’A SORDU
Candan Yüceer, Bakan Yıldırım’a “İstanbul-Çerkezköy, Çerkezköy İstanbul hattından kaç vatandaşımız yararlanmaktadır? Çerkezköy İstanbul arası tren yolunda çalışmalar hangi aşamadadır? Şu ana kadar kaç kilometrelik yolun bakımı yapılmıştır? Tren yolunda bakım çalışmasının ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Tren yolunda son bir aydır çalışma olmamasının nedeni nedir? Çerkezköy İstanbul arası tren yolu en son ne zaman bakıma alınmıştır? Çerkezköy’den İstanbul’a gitmek isteyen vatandaşlar için sadece tek otobüs firması hizmet verdiği de dikkate alınırsa bakanlığınızın alternatif taşıma olanakları konusunda neden bir çalışma yapılmamıştır? Otobüs fiyatları en son ne zaman denetlenmiştir? Fahiş fiyat uygulayan firmalara herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır? 2013 Mart ayında ve 2012 Aralık ayında verdiğim yazılı soru önergelerimin cevaplandırılmamasının gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
      

0282 726 91 91
0282 747 65 10