Hacivat ve Karagöz minikler için sahnelendi

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen programda Hacivat ile Karagöz oyunu sahnelendi. Okulda bulunan toplam yüz öğrencinin iki seansta izlediği orta oyununda neşeli dakikalar geçiren öğren

Çerkezköy 31.10.2013 13:14:00 0
 Hacivat ve Karagöz minikler için sahnelendi
Hacivat ile Karagöz orta oyunu dün Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencileri için sahnelendi.
 
MİNİK ÖÐRENCİLER KAHKAHAYA BOÐULDU
Cansen Gürsoy Şen Anaokulu tarafından, öğrencilerine yönelik her ay düzenlenen sosyal etkinliklere bu ay bir yenisi daha eklendi. Dün saat 10.30’da düzenlenen etkinlik kapsamında Bursa’dan gelen AKA Prodüksiyon şirketi, öğrencilere Hacivat ile Karagöz orta oyununu sahneledi. Hem gölge hem de canlı gösterim ile öğrencilerin karşısına çıkan ekip, minik öğrencileri kahkahalara boğdu. Programın ilk yirmi dakikasında öğrencilerin karşısına gölge oyunu ile çıkan Hacivat ve Karagöz, büyük merak ile izlendi. Öğrencilerin hayretler içinde izledikleri oyun minik öğrencileri eğlendirdi. İkinci bölümünde ise Cahit Kaşıkçılar ile Mehmet Elmas’ın canlandırdığı Hacivat ve Karagöz karakterleri, kostümleri ile izleyicilerin karşısına çıktı. Programda ayrıca Maymun Çita’nın Cahit Kaşıkçılar ile yaptığı sohbet de öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi.
 
İKİ SEANS HALİNDE YAPILDI
Programın Okul Aile Birliği tarafından gerçekleştirildiğini belirten Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Nuray Törnük “Okulumuzda Trakya Kalkınma Ajansı sosyo ekonomik mali destek programı kapsamında ‘okul öncesine değer veriyoruz’ projesi uygulanıyor. Projemiz kapsamında bu ay sevgi ve arkadaşlık değerlerini ele aldık. Bununla birlikte öğrencilerimize yönelik Karagöz ve Hacivat gösterisi düzenlendi. Toplam yüz öğrencimize iki seans halinde Hacivat ile Karagöz’ü tanıtmak ve geleneksel bir oyunu izletmek istedik” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10