Kayıp kızlar cinayetini çözen polis intihar etti

Tekirdağ'da 5 yıldır haber alınamayan genç kızların cinayetini çözen ekipte bulunan polis memuru Serkan Özdil, arkadaşlarının gözü önünde intihar etti.

Tekirdağ 31.10.2013 17:13:00 0
 Kayıp kızlar cinayetini çözen polis intihar etti
ŞAŞKINLIK YARATTI
Şarköy'den üniversite sınavına girmek için 14 Haziran 2007 tarihinde evden ayrıldıktan sonra Tekirdağ'a gelen ve akıbetindin bir daha haber alınamayan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile 17 yaşındaki Nefise Kıran'ın bağ evinin yakınında kullanılmayan iskelenin yanında kemiklerini ortaya çıkaran ekip arkadaşları polis memuru Serkan Özdil'in intihar etmesi şaşkınlık yarattı.
 
 
 
 
 
GÖREV SIRASINDA İNTİHAR ETTİ
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli 12 yıllık polis memuru, evli ve 1 çocuk babası Serkan Özdil önceki gün öğleden sonra ekip arkadaşları ile birlikte Malkara yolu üzerindeki meydana gelen bir hırsızlık olayını araştırmak üzere görevlendirildi. Ekip otomobili ile göreve giden Özdil yolda beylik tabancasını çıkarıp arkadaşlarının gözü önünde sağ şakağına bir el ateş etti.
 
POLİSLER SEFERBER OLDU
Ekip otosundaki arkadaşları, kendini vuran arkadaşlarını Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan ilk müdahale ardından hayati tehlikesi nedeniyle yoğun bakım servine alınan yaralı polis memuru yaşam destek ünitesine bağlandı. Çok sayıda meslektaşları kan vermek için hastaneye akın etti. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen gece geç saatlerde hayatını kaybetti. Tekirdağlı iki genç kızın 6 yıl sonra cinayete kurban gitmesini ortaya çıkaran polis memuru Serkan Özdil'in bir süreden beri hasta olan ve tedavi gören annesine çok üzüldüğü ve bu nedenle intihar etmiş olabileceği öne sürüldü.
 
ARAMAYA ARA VERİLDİ
Tekirdağ'da iki genç kıza ait kemiklerin bulunduğu Beyazköy yakınlarındaki kayıp genç kız Meral Yapıcı'nın dedesine ait bağ evinde günlerden bu yana sürdürülen arama ve kanıt toplama çalışmalarına Özdil'in intiharı nedeniyle ara verildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekiplerinin elde edilen kanıtların ışığında şüphelilerin önemli ölçüde tespit edildiği ifade etti.
 
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI   
12 yıllık polis memuru için dün Tekirdağ Rüstem Paşa Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Serkan Ö.'nün naaşı camiye getirilirken, cenazenin getirilmesi esnasında polis memurunun eşi Müge Ö., sinir krizleri geçirdi. Müge Ö.'yü sağlık ekipleri ve bayan polis memurları sakinleştirdi. Ölen polis memurunun annesi Reyhan Ö. ise oğlunun tabutuna bakarak gözyaşı döktü.
 
VALİ YERLİKAYA DA KATILDI
Cenaze namazına; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz katıldı. Vali Yerlikaya namaz öncesinde konuşma yaparak başsağlığı diledi. Serkan Özdil, cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10