“Dünya makamına değil, hizmet makamına talibim”

Kapaklı’da 2009 yerel seçimlerine AK Parti’nin adayı olarak giren Akın Yılmaz, 2014 seçimleri için de AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Kapaklı 3.11.2013 13:58:00 0
 “Dünya makamına değil, hizmet makamına talibim”
AY YILDIZLI BAYRAK DAĞITILDI
Önceki akşam saat 19.00’da Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen adaya adaylığı programında salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar Akın Yılmaz’a büyük bir sevgi gösterisinde bulunurken, katılımcılara AK Parti ve ay yıldızlı bayrak dağıtıldı. Sahneye konfeti ve alev şelalerinin arasında gelen Akın Yılmaz tavır ve konuşmaları ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın mitinglerini akıllara getirdi.
 
 
 
 
“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR ŞUURU İLE YERİNE GETİRDİM”
Çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından sloganlar ve alkışlar eşliğinde salona davet edilen Akın Yılmaz “Millete hizmet yolunda kim var diye seslenildiğinde sağına, soluna bakmadan ben varım demenin gereğine inanan, bir dava ahlakı ve hizmet şuurundan ilham alarak Kapaklı’ya hizmet yoluna çıkmış bulunuyoruz. Partimiz kurulduğu günden itibaren verilen bu göreve halka hizmet, hakka hizmettir şuuru ile yerine getirdim” dedi. 26 yıldır Kapaklı’da yaşayan ticaret ve siyaset yapan biri olarak Kapaklı’nın şehrül eminliğine talibim. Şehrül emin olmak; şehri ve içinde yaşayan her canlıyı emanet bilmek, bu emanete hizmet etmektir. Şehrül emin olmak; şehrin güvenilen idarecisi olmaktır. İdare ederken, Hz Ömer gibi adil, Hz Ebubekir gibi sadık, Hz.Osman gibi eli ve gönlü açık, Hz Ali gibi vefalı ve bilge olmaktır. Şehrül emin olmak halka hizmet ederken hakka, hakka hizmet ederken de halka hizmet ettiğini bilmektir” dedi.  Akın Yılmaz, 2009 yılında da AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkanı adayı olduğunu anımsatarak “2009 yılında yüksek huzurlarınıza geldim, sizlerden icazet istedim. Ama nasip olmadı. Biz ise Hz.Yusuf gibi ‘Sabır her kapıyı açan duadır’ inancı ile hasret ve tutkuyla hizmet sıramızı bekledik. Et tırnaktan nasıl ayrılmazsa bende sizlere hizmet yolundan asla ayrılmadım. Buna yukarıda Allah, yerde sizler şahitsiniz. Sizlerin her daim yanınızda oldum” dedi.
 
İNSANLAR MUTSUZ VE UMUTSUZ
10 yıldır belediyeyi aynı kişinin yönettiğini ama muktedir ve muaffak olmayan bir zihniyete sahip olduğunu ifade eden Yılmaz “Hizmetten bir haber, sosyal belediyecilikten yoksun, kısaca varlığıyla, yokluğu fark edilmeyen bir yönetime sahibiz. Belediye yönetimindeki karamsarlık, umutsuzluk ve mutsuzluk Kapaklı şehrinin her yerine şirayet etmiştir. İnsanlarımız şehrimizde mutsuz ve umutsuzdur. Kapaklı şehri ve insanı bunları hak etmemektedir. Kapaklı’yı hak ettiği yerel yönetime kavuşmasını, Kapaklı’da istismar ve menfaat siyaseti devrinin kapanıp hizmet siyaseti devrinin başlamasını sağlayacağız. Biz bu teşkilatın aşkıyla, enerjisi, inancı ile ve Kapaklı’ya olan sevgisiyle Kapaklı Belediyesini ak ellere buluşturacağımıza inanıyorum” diye konuştu. AK Partili belediyelerin tüm Türkiye’de yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu söyleyen Akın Yılmaz “Kapaklı şehri ve insanının AK Belediyecilikten mahrum kalmaya hakkı yok. Kaybetmeye de vakti yoktur. Vizyonu ve misyonu 2023 olan gelişen, büyüyen ve modernleşen bir Türkiye’nin gerisinde Kapaklı kalmamalıdır. Bunun için gelin 30 Mart günü Kapaklı’yı ak ellere teslim edelim. Gelin Kapaklı’yı yeniden birlikte inşa edelim ve yaşanabilir marka şehir haline getirelim” ifadesini kullandı. 
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Dünya makamına değil hizmet makamına talip olduğunu ifade eden Yılmaz “Tüm aday adayı arkadaşlarım hepsi birbirinden kıymetli insanlar, onlar da ben gibi Kapaklı’ya hizmete talip oldular. Kim aday gösterilirse, aynı heyecan ve şevkle aday gösterilecek arkadaşlarımızın koluna girip çalışacağımıza söz veriyorum. Ben de inanıyorum ki diğer arkadaşlarımın da aynı düşünce ve anlayışa sahiptirler” dedi. Akın Yılmaz’ın konuşmasını tamamlamasının ardından AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mehmet Şık ile AK Parti Kapaklı Belediye Başkan aday adayları sahneye davet edilerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programda Beyaz Saray Düğün Salonu’na giremeyen yüzlerce partili ise Akın Yılmaz’ın aday adaylık başvurusunu dışarıda kurulan sinevizyon aracılığı ile izleme şansı buldu. Önceki akşam saat 19.00’da başlayan programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı, Kızılpınar ve Karaağaç Belediyesi’nin AK Parti’li Meclis üyeleri, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan aday adayları, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, AK Parti Tekirdağ il eski başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şık, Bony Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Dünya Kickboks Şampiyonu Samuray lakaplı Serkan Yılmaz, Bony fabrikası çalışanları, vatandaşlar ve çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10