CHP anketinde skandal

Cumhuriyet Halk Partisi, Çerkezköy’de 7 adayla girdiği Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı yarışında seçime aylar kala, ilçede yapılan anket skandalı ile sarsıldı. Ankara’dan bir anket firmas?

Çerkezköy 3.11.2013 15:32:00 0
 CHP anketinde skandal
 Aday adaylığı sürecini aylar önce başlatan Cumhuriyet Halk Partisi, Çerkezköy’de seçimlere 7 aday adayı ile hazırlanırken, haftasonu ilçede anket skandalı patlak verdi.
 
ANKET SKANDALI İLE SARSILDI
Ankara’dan bir firma haftasonu Çerkezköy’de anket çalışması yaparken, aday adayları Zeki Gürcün, Subaykan Pandar, Aktaş Güler, Remzi Garip, Ensar Sivri, Metin Dönmez ve Vahap Akay’ın isimlerinin yer aldığı ankette, “Çerkezköy Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusu soruldu. Genel Merkez tarafından yaptırılıp yaptırılmadığı henüz netlik kazanmayan ankette, iddiaya göre 2 anketör Atatürk Caddesi’ndeki bir lokantada ve Çerkezköy’de popüler bir kıraathanede 70 anket formuna aday adaylarından Vahap Akay’ın ismini yazdı.
 
YÜCEER OLAYA EL KOYDU
CHP İlçe Başkanı Saim Özkan’ın durumu fark etmesi üzerine anket firması yetkilisi  Bora Bey ve partililer, anket başına 2 TL’ye anket yapan 2 anketörü sorguya alırken, anketörlerin, birilerini yanlarına gelerek “Siz burada oturun. Gezerek yorulmayın. Biz esnafları size göndeririz” dediğini söylediği öğrenildi. Anket olayının patlaması ile birlikte ilçe başkanlığı olaya el koyarken, Çerkezköy’e gelen CHP Tekirdağ Milletvekili’nin de duruma el koyduğu ve konuyu gerekli yerlere ileteceğini söylediği öğrenildi.
 
ANKET İPTAL EDİLDİ
Olayın ardından anketörlerin durumu itiraf etmesi üzerine tutanak tutularak anketler iptal edildi. Çerkezköy ile ilgili yapılan ankette “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusunun altında bazı aday adaylarının isminin yer almaması ve anketin amatörce yapılması, şüpheleri iyice artırırken, yaşananlar, anketin çok sağlıklı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.  Anket skandalı, aylardır çalışan,maddi ve manevi emek harcayan aday adayları arasında da hayal kırıklığı yarattı.
 
“BENİM BÖYLE BİR HAREKETİM OLMADI”
Ankette adının doldurulduğu iddia edilen CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Vahap Akay ise yaşananlardan haberinin olmadığını ifade ederek “Bir kamuoyu anketi yapıldı. Partimizin hassas bir gidişi var. Olayın bu noktaya taşınmasını, milletvekilininin olaya müdahil olmuş gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum. Benim böyle bir hareketim olmamıştır” dedi.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10