Köy yollarına parke taş döşeniyor

Büyükşehir Yasası kapsamında Çerkezköy’den ayrılarak yeni kurulan Kapaklı ilçesine bağlanan 5 köyde parke taş çalışmaları başladı.

Kapaklı 6.11.2013 16:30:00 0
Köy yollarına parke taş döşeniyor
 ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Köydes’den temin edilen 300 bin TL lik ödenekle, Kapaklı’ya bağlı olan beş köyün parke döşeme çalışmalarına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen CHP’li Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün ve Sami İkizler, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
300 BİN TL’Sİ DE KÖYLER İÇİN KULLANILDI
Köylerde, yolların parke taş döşenmesi için Köydes’ten Kapaklı’ya 150 bin TL, Çerkezköy’e de 150 bin TL ödenek ayrıldığını, Çerkezköy’e bağlı köy olmadığı için 300 bin TL’nin beş köyün sokaklarına parke döşenmesi için kullanıldığını ifade eden Sami İkizler, doğrudan temin yolu ile alınan hizmetin, köylerde oturan insanların daha rahat ortamda yaşamalarına katkı sağlayacağını belirtti.
 
25 BİN TON SICAK ASFALT KULLANILDI
Köylerde yaşayan insanların ilçe merkezinde verilen hizmetlerin aynısı aldığını söyleyen İkizler “Köylerimizin sokakları yaptığımız çalışmalar sonucunda artık çamurdan arınmış olacak.  Köylerimizle ilçeler, bir köyle diğer köyler arasında ki yolların bozulan asfaltlarının yamama çalışmaları bitirilmek üzere. Bahçeağıl-Karaağaç, Bahçeağıl-Yanıkağıl, Bahçeağıl-Uzunhacı, Karlıköy –Yoncalı, Bahçeağıl –Yoncalı arasında ki yolların sıcak asfalt yamama işi bitirilmek üzere.  Tekirdağ genelinde bu iş için 6 milyon TL ödenek ayrılmasını sağladık” dedi. Kapaklı’ya bağlı köylerin yamama işi için 25 bin ton sıcak asfalt kullanıldığını söyleyen İkizler, ihale ile verilen işin, özel bir firma tarafından yürütüldüğünü belirtti.
 
Haber / Reyhan YAVUZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10