Bilinçli bir toplum için eğitim şart

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe olan Kapaklı’da kurucu kaymakamlığa atanan Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na iade-i ziyarette bulundu. Dün saat 11.00’da odayı ziyaret

Çerkezköy 6.11.2013 20:39:00 0
Bilinçli bir toplum için eğitim şart
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kozuva, Kaymakam Kuzulu’ya teşekkür etti. Ziyaretin devamında ÇTSO yönetimi, Kaymakam Kuzulu ile birlikte Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da eğitim-öğretim veren ilk ve ortaokul idarecilerini ağırladı. ÇTSO’nun ihtiyaç sahibi öğrencilere yapacağı kıyafet yardımı kapsamında odaya gelen eğitimciler, Kaymakam Kuzulu’ya Kapaklı’daki görevinde başarılar diledi.
 
EÐİTİME ÖNEM VERİYORUZ
Ziyarette konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli ÇTSO’nun sadece Çerkezköy değil, Kapaklı ve Saray’a da hitap ettiğini belirterek “Bize yardımlar çerçevesinde gelen tüm taleplere karşılık vermeye gayret ediyoruz. Bugüne kadar Çerkezköy’deki 3 okulun doğalgaz dönüşümünü yaptık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde satranç turnuvası düzenledik” dedi. Oda olarak eğitime önem verdiklerini ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da “Gelecek neslin iyi bir yerlere gelebilmesi için kaliteli eğitim almaları gerekiyor. Bu çerçevede çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçe, belde ve köylerinde eğitim öğretim veren toplam 49 okuldan bin öğrencimize mont ve bot yardımında bulunuyoruz” dedi.
 
EÐİTİM BİLİNÇ DEMEK
Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da eğitimin bilinç demek olduğunu ifade ederek “Örneğin parklarda yerlerde sigara izmariti, cam şişeler gibi atıkların bulunmaması için insanların bilinçli olması gerekir. Bilinçli bir toplum için de eğitim şarttır. Kalifiye eleman yetiştirilebilmesi için insanların eğitim alması gerekir. Eğitim ailede başlar ve okullarda devam eder” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10