BAL’da altıncı hafta heyecanı yaşandı

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta 6.hafta oynanan yedi karşılaşma ile tamamlandı. Lig’de mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezköyspor deplasmanda İstanbul temsilcisi Dikilitaşspor’a konuk oldu. Rakibi karşÄ

8.11.2013 16:10:00 0
 BAL’da altıncı hafta heyecanı yaşandı
Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta Çerkezköyspor Dikilitaşspor karşısında aldığı mağlubiyet ile birlikte beş puanda kaldı.
 
MAÇA KÖTÜ BAŞLADI
Temsilcimiz altıncı hafta karşılaşmasında deplasmanda Dikilitaşspor’a konuk oldu. Güneşli bir havada oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Dikilitaşspor fırtına gibi başladı. Taraftarının desteğini arkasına alarak temsilcimiz kalesinde etkili hücumlar geliştiren ev sahibi ekip karşılaşmanın 8.dakikasında geliştirdiği atakta öne geçmesini bildi.Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Kenan yerden düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımın öne geçirdi  İlk dakikalarda istediği futbolu ortaya koyamayarak rakibi karşısında etkili olamayan temsilcimiz Çerkezköyspor atak yapmada da zorlandı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren ev sahibi ekip karşılaşmanın 12.dakikasında yakaladığı organize pozisyonu değerlendirerek skoru 2-0 yaptı.Sağ kanattan Kenan ile gelişen atakta Ahmet Tozo topla buluştu. Defansı çalımlayarak kaleci Muzaffer ile karşı karşıya kalan Ahmet skoru da 2-0 yaptı.  İlk on iki dakikada kalesinde gördüğü iki golle oyun disiplinden düşen Çerkezköyspor kalan dakikalarda istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Ev sahibi ekip Dikilitaşspor ise rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koydu.
 
MAÐLUBİYET İLE AYRILDI
Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında farkı indirmeye çalışan temsilcimiz istediğini elde edemedi. En az bir gol bulup ikinci devreye moralli girmek isteyen temsilcimiz Çerkezköyspor yakalamış olduğu pozisyonları değerlendiremedi. Ev sahibi ekip Dikilitaşspor Çerkezköyspor’un üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklarla üçüncü golü aradı. 35.dakikada sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde Çerkezköyspor savunmazı topu uzaklaştıramadı. Top önüne düşen Serhat şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre ev sahibi ekip Dikilitaşspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İlk yarıda Dikilitaşspor üstünlüğünde geçen müsabakanın ikinci yarısında daha derli top oynamaya başlayan Çerkezköyspor Zülküf ile tek gol kaydına erişti. Serkan Akyüz'ün direkten dönen frikiği sonrasında iki takımında zaman zaman etkili olma adına geliştirdikleri ataklar kaleciler ve defanslar tarafından etkisiz kılındı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Dikilitaşspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Çerkezköyspor bu mağlubiyet ile beş puanda kalıp on üçüncü sıraya kadar gerilerken, Dikilitaşspor ise puanını 9 yaparak beşinci sıraya yükseldi.
 
TEKİRDAÐSPOR ÜÇ GOLLE KAZANDI
Bu sezon istediği sonuçları bir türlü alamayan Tekirdağspor ise evinde Vefaspor’u konuk etti. Maçın başından itibaren sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Tekirdağspor karşılaşmanın 14.dakikasında Birol’un ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan Tekirdağspor kalan dakikalarda rakip kalede fark mücadelesi verdi. Rakibinin beraberlik için geldiği dakikalarda organize ataklar geliştiren Tekirdağspor 31.dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen Tekirdağspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan ve rakip oyuncuyu oyundan düşüren Emre yerden düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yapan golü kaydetti. Gelen golle birlikte rahatlayan Tekirdağspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Her iki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ikinci devrenin ilk dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Vefaspor karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip Tekirdağspor 66.dakikada ilk golün sahibi Birol ile bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı. Karşılaşmanın bu dakikadan sonra geçen dakikaları Tekirdağspor’un üstünlüğü ile devam etti. Son dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Tekirdağspor bu galibiyetle puanını 9’ya çıkartarak puan tablosunda 6. sıraya yükseldi.
 
BİRER PUANLA AYRILDILAR
Haftanın en önemli karşılaşmasında Edirnespor Gençlik Kulübü evinde Armutlu Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçildi. İlerleyen dakikalara doğru ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip Ali ve Damir ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Konuk ekip ise kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk devresinde gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci 45 dakikası ise nefesleri kesti. Her iki ekipte sahada varını yoğunu ortaya koyarken ikinci yarıdan da gol sesi çıkmayınca zorlu 90 dakika 0-0 sona erdi. Edirne’den evine 1 puanla dönen Armutlu Belediyespor haftayı 11 puanla 3. Sırada kapatırken, ev sahibi Edirnespor Gençlik ise 12 puanla liderliğini sürdürdü
 
YENİBOSNASPOR, YALOVA’YI İKİLEDİ
Son haftaların en formda takımı Yenibosnaspor, Yalovaspor’u deplasmanda 2-0 yenerek grubunda averajla 2.sıraya yükseldi. Grupta 12 puanla ikinci sırada bulunan Yenibosnaspor’un gollerini 55. dakikada Volkan, 83. dakikada penaltıdan Tunç kaydetti. 82. dakikada ise Yalovaspor’da Muzafer Kaya, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Müsabaka sonrası Yenibosna tarafında büyük bir mutluluk yaşanırken Yalovaspor cephesinde müsabakanın hakemine yoğun bir tepki vardı. Özellikle müsabakanın 85.dakikasında verdiği penaltı kararı sonrası Yalovaspor kalecisi Muzaffer’i oyundan ihraç etmesi yoğun tartışmalara ve itirazlara neden oldu.
 
TEK GOLLE KAZANDI
Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Babaeskispor, deplasmanda oynadığı maçta Bozcaadaspora 1-0 mağlup oldu. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi başlangıç yapan ev sahibi ekip 48.dakikada Fatih Demirci’nin ayağından bulduğu golle öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Kalan dakikalarda konuk ekip Babaeskispor’un beraberlik arayışları sonuçsuz kalınca karşılaşmada ev sahibi ekip Bozcadaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
 
GOL SESİ ÇIKMADI
TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele veren Halide Edip Adıvarspor, Küçükköy Stadında konuk ettiği Çanakkale temsilcisi Yeni Çanspor ile golsüz berabere kaldı.Uşak ili Hakemler Erdem Erbil, Süleyman Öztürk, Mehmet Gündüz’ün yönettiği karşılaşmada rakibine oranla 90 dakika üstün bir oyun sergileyen Şişli temsilcisi kırmızı-beyazlılar, aradıkları golü bir türlü bulamadılar ve rakibi ile 0-0 berabere kaldılar. Halide Edip Adıvarspor bu sonuçla 12 puana ulaştı ve bir sıra gerileyerek 3.sırada kendisine yer buldu. Yeni Çanspor ise 8 puana çıkmasına rağmen 2 sıra birden geriledi ve yedinciliğe düştü.
 
LÜLEBURGAZSPOR GALİBİYET ÇIKARDI
Ligde bir diğer karşılaşmada ise Keşanspor deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk oldu. Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’nda saat 13.30’da başlayan karşılaşmaya her iki takımda etkili başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili olan Lüleburgazspor geliştirdiği ataklarda istediği gol ve golleri bulamadı. Karşılaşmanın 57. dakikasında 2. sarı karttan kırmızı kart gören Deniz, takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin ataklarına karşı koyamayan Keşanspor, müsabakanın 66. dakikasında yediği golle, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Bu sonuçla; ligde oynadığı 6 maçta 4. yenilgisini alan Keşanspor, 6 puanda kaldı ve 14 takımın yer aldığı 11. Grup’ta, 10’uncu sıradan 12.liğe düştü. Lüleburgazspor ise 6 maç sonucunda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle puanını 7’ye yükselterek, Keşanspor’un bir basamak üstüne çıktı.
 
PUAN DURUMU
  1. Edirnespor Gençlik 12
  2. Halide Edip Adıvarspor 12
  3. Yenibosnaspor 12
  4. Armutlu Belediyespor 11
  5. Dikilitaşspor 9
  6. Tekirdağspor 9
  7. Bozcadaspor 8
  8. Yeni Çanspor 8
  9. Babaeskispor 7
  10. Lüleburgazspor 7
  11. Vefaspor 7
  12. Keşanspor 6
  13. Çerkezköyspor 5
  14. Yalovaspor 3
Haber / Kübra ÖZAYDIN

0282 726 91 91
0282 747 65 10