MHP İlçe Başkanlığı’na Varol atandı

Kapaklı’nın ilçe statüsünü kazanmasının ardından uzun bir süredir yönetim belirsizliği yaşanan MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda beklenen atama yapıldı. Daha önce MHP Kapaklı Belde Te

Kapaklı 8.11.2013 16:15:00 0
 MHP İlçe Başkanlığı’na Varol atandı
“HERKESE HAYIRLI OLSUN”
Önceki akşam MHP Kapaklı İlçe Teşkilatında düzenlenen programa MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Mert, Sait Torun, Ercan Çelik, yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Programda konuşma gerçekleştiren MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan “Süreç biraz uzadı ama istediğimiz gibi hayırlı oldu. Hayri Varol ve 31 üyeye hayırlı olmasını diliyorum. Bugün buraya Kapaklı İlçe Teşkilatının görevini takdim etmeye geldim. Yerel seçimlerde Kapaklı Çerkezköy’den ayrıldığı için kendi işine bakacaktır” diye konuştu. Yerel seçimler süreci hakkında da açıklamada bulunan Kaplan “İlçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlar adayı belirleyip sürecinde il ve ilçe başkanlarının onayı ile Genel Merkez’de bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın onayını alarak bu süreci açıklayacağız. Belediye Başkan aday adaylığı için diğer ilçelerimizde 15 Kasım sondu. Ancak yeni kurulduğu için Kapaklı’nın Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği için aday adaylık sürecinde son gün 1 Aralık’tır. Müracaat etmek isteyenler mevcut ilçe başkanlığına resmi başvuru yapabilirler. Şuan mevcut Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel ve Belediye Meclis üyelerinin istifa şartı da yoktur” diye konuştu.
 
“DÖRT ADAYIMIZ VAR”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Büyükşehir’de dört adayının bulunduğunu söyleyen Kaplan “Kamil Günay, Hamdi Budak, Taner Karaoğlu ve Ahmet Erol İncioğlu’nun isimlerini genel merkeze bildirdik. Kamuoyu araştırması yapıldıktan sonra bütün ilçelerin adayları açıklanacak. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ’da partililerimiz ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdik. Aday adayı dört arkadaşımız da kayıtsız şartsız davanın yanında olacağını, teşkilat kimi gösterirse göstersin adayın yanında ayrım gözetmeksizin kendisi aday olmuş gibi çalışacağına namusu üzerine söz verdi” dedi. Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu’nun aday adaylığı müracaatında bulunup bulunmadığının sorulması üzerine konuşan Kaplan “Mustafa Ordu hepimizin çok sevdiği birisidir. Mustafa Ordu bu seçimlerde sadece istirahata çekilmiştir” dedi. Konuşmasının ardından Kaplan, yetki belgesini İlçe Başkanı Hayri Varol’a teslim etti.
 
“BİR AY ÖNCE LİSTEMİZİ GÖNDERDİK”
MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol da “Biz geçmiş dönemlerde belde başkanı ve teşkilatı olarak buradaydık. Beldemiz ilçe olduktan sonra atamaları bekledik. Listemizi de bir ay önce göndermiştik, bu işin süreci mutlaka vardır. Bu sürecin sona ermesinin ardından besmele çekerek görevimize başladık”dedi. Yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Varol “Biraz geç de olsa arkadaşlarımız ile birlikte bu işin üstesinden kalkacağımızı biliyoruz. Bazen bir sene bir gece kadar kısa olabilir, bazen de bir gece bir sene kadar uzun olabilir. Biz bunu en iyi şekilde değerlendirip, bu işin altından Allah’ın izni ile kalkacağız. Benim yönetimimin ve teşkilatın tanıtımı ile ilgili daha geniş bir program yapmayı düşünüyoruz. Zaman zaman bir araya gelip bu işlerin değerlendirmesini yapacağız” dedi.
 
“GELECEK KONUŞALIM”
Partili üyelerden isteklerde bulunan Varol “Atama süreci öncesi yaşanan sıkıntılı dönem ile alakalı yaşanan her şeyi unutulmasını arkadaşlarımdan istiyorum. Kendilerinin bir takım baskılar altında kaldığını bildiğim için bu olayın tamamen unutulup gündemden çıkartılıp bir an önce teşkilatımızda taşların yerine oturması gerekiyor. Yerel seçimlere bundan sonra daha hızlı bir şekilde hazırlanmak ve çalışmak durumundayız. Hiçbir gündemimiz olmasın. Kaybeden teşkilatlar bir önceki konuştuklarından dolayı kaybetmişlerdir. Geleceğe yönelik bir şey konuşmayan, geçmişe takılıp kalanlar geleceğe dair hiçbir şey üretemezler. İnşallah bundan sonra gündemimiz yerel seçimlerle olacaktır. En iyi adayı nasıl çıkartırız ve o adayımızı nasıl en yükseklere çıkartıp tanıtımını yaparız. Parti olarak kimseyi kırmadan dağıtmadan, dengeyi bozmadan nasıl gerçekleştirebiliriz derdinde olacağız” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10