Köylüler elektriğe çare istiyor

Malkara’ya bağlı Hemit köyünde yaşayan vatandaşlar, köy meydanındaki transformatörün voltajının düşük olduğundan dolayı 5 yıldır elektrik sıkıntısı yaşadıklarını söyle

Malkara 13.11.2013 11:44:00 0
 Köylüler elektriğe çare istiyor
ÇARE BULSUNLAR
Köy sakinlerinden Hasan Kalaycı (53), büyük bir elektrik sorunlarının olduğunu ifade ederek, "Bu sorun karşısında dilekçe yazıp mağdur vatandaşlardan imza topladık. Bu imza topladığımız vatandaşların hepsinin ufak tefek bazı şikayetleri var. Şikayetlerinden dolayı herkes kendi el yazısı ve kendi imzası ile bu dilekçeyi yazdılar ve gerekli yerlere gönderdiler. Fakat bu dilekçeye herhangi bir cevap alamadık. Bizlere bir ekip gönderdiler. Ekipler yaptıkları kontrollerde voltajların düşük olduğunu söylediler. Düzeleceğini söylediler fakat bizler aynı sorunları hala yaşıyoruz. Bizler gerekli yerlerin bu duruma el atmalarını istiyoruz. Komşuların ve diğer arkadaşların süt sağım makinelerinin arıza yaparak yenilerini aldıklarını ve yenilerinin de tekrar arıza yaptığını biliyoruz. Bu yetkililer elektrik faturası ödeme zamanları geldiğinde bizlerin ihtiyaçları görülmediği taktirde gelip elektriklerimizi on gün içerisinde ödemediğimiz zaman kesip gidiyorlar. Yetkililer elektriklerimizi keseceklerine bu duruma bir çare bulsunlar" dedi.
 
CİHAZLAR ARIZALANIYOR
Köy sakinlerinden İbrahim Solcan (40) akşam vakitleri komşuları ineklerini sağarken mağdur kaldıklarını belirtirken, Ali Solcan (42) da, "Buna bir çözün bulunmadı. Köyde aynı saatte hayvanlar sağıldığı için makineler çalışırken dinamoları yanacakmış gibi oluyor. Biz de doğal olarak bu durumdan korkuyoruz. Çünkü herhangi bir elektrik kaçağından ısınmadan dolayı bir yangın olayı olabilir" diye konuştu. Saime Kalaycı (50) ise, elektrik voltajlarının düşük olduğunu söyleyerek, komşuları süt sağım makinelerini veya şofbenlerini açtıkları zaman kendilerinin şofbenlerinin ve süt sağım makinelerinin çalışmadığını ifade etti. Voltajların düşük olduğunu kaydeden Selim Ungan da, "Köye gelen yetkililer 2 tane daha transformatör koyacaklarını söylediler. Peki, niye yapmıyorlar? Benim üç tane oldu süt sağım makinem yanarak arıza yapıyor. Voltaj düşük olduğundan bir daha da çalışmıyor” diyerek bu durumun giderilmesini istedi.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10