Özdoğan; “Yol ÇOSB’nin sorumluluk alanında değil”

Marmara Haber Gazetesi’nin “Yolsuzluğu yamaladılar” başlıklı haberi ile gündeme getirdiği Karaağaç-Veliköy yoluyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Ã?

Kapaklı 13.11.2013 13:02:00 0
 Özdoğan; “Yol ÇOSB’nin sorumluluk alanında değil”
Bozuk olan Karaağaç-Veliköy yolunda yama yapan servis sürücüleri “Bu yol eğer Çerkezköy OSB’nin sorumluluk alanındaysa 2.5 milyon TL’lik kamera sistemi kurana kadar önce yolları yapsınlar. Yeni kurulan Karaağaç OSB’nin ise ilk işlerinin bu olmasını istiyoruz. Eğer Karaağaç Belediyesi’nin sorumluluk alanında ise Karaaağaç Belediyesi iptal oldu. Bari giderayak bu yolu yapsınlar da öyle gitsizler” bozuk yolun yapılmamasına tepki göstermişti.
 
 
 
 
 
“BU YOLU BİZ YAPMADIK”
Konuyla ilgili ilk açıklama Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan’dan geldi. Özdoğan, Karaağaç-Veliköy yolunun Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi hududu dışında bir yol olduğunu belirterek “Bu yolu biz yapmadık. Burası ÇOSB’nin sorumluluk alanı dışında kalıyor. Dolayısıyla ÇOSB olarak burada bakım onarım çalışması yapma imkanımız da yok. Biz ÇOSB olarak her kullandığımız yolu yapamayız. Bizim yetki alanımız o yolun başındaki akat Kozmetik fabrikasında sona eriyor” dedi.
 
BİZİM BU YOLDA BİR TASARRUFUMUZ YOK
Bahse konu yolun Karaağaç Belediyesi tarafından yaptırıldığını söyleyen ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan “Burada Karaağaç OSB kuruldu. Şuanda yolun kimin sorumluluk altında kaldığından emin değilim. Fakat bizim bu yolda bir tasarrufumuz yok” dedi. Karaağaç Belediyesi’nden yolun yeniden yapımı konsunda bir yardım talebi gelip gelmediğinin sorulması üzerine konuşan Özdoğan “Benim ÇOSB Müdürü olarak bu soruya net bir cevap verme yetkim yok. Fakat şu kadarını söyleyebilirim ki ÇOSB olarak bize gelen her türlü talep değerlendirilir. Yetkili mercilere iletilir. Benim burada yönetim adına bir şey söylemem doğru olmaz” dedi. ÇOSB olarak yaptıkları yolların ortada olduğunu söyleyen Özdoğan “Biz bölge içinde yaptığımız tüm yolların zemin etüdünü yaptırıyoruz. Fakat bu etüdler bile uygulama esnasında zaman zaman tutmayabiliyor. Yollarımızda beton ve asfaltla birlikte 80 santimetre kalınlığa kadar ulaşabiliyoruz. Eğer zeminde problem çıkarsa bu derinlik 1 metreye kadar da çıkabiliyor” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10