Yücel, “Bu bölge Karaağaç OSB’nin kontrolünde”

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan’ın ardından, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel de önceki gün Marmara Haber Gazetesi’nin gündeme get

Kapaklı 13.11.2013 16:01:00 0
 Yücel, “Bu bölge Karaağaç OSB’nin kontrolünde”
KESİN KABUL YAPILAMADI
Yücel, 3 kilometrelik Karaağaç-Veliköy yolunun 2009 yılında göreve geldiği zaman faaliyette olduğunu ifade ederek “Belediye Başkanı olduğum Nisan ayında göreve geldiğimizde yolun geçici kabulünü yaptık. Bir firma yol işini bitirip ve bunun karşılığında mevcut olan o yolun kullanıldığı zaman bunu teknik elemanlarına geçici kabulünü yaparlardı. Geçici kabulden bir yıl sonra eğer yolda sıkıntı olmazsa da bunun kesin kabulü yapılırdı. Geçici kabulden sonraki süreçte kesin kabulü yapılamadı. Bununla ilgili de yolun bazı yerlerinde ve yolla ilgili adli süreçten kaynaklanan sıkıntılar vardı” dedi.
 
“TESPİT YAPTIRAMADIM”
Kesin kabul yapılamadığı için yolda sıkıntılar yaşandığını ifade eden Yücel “Bundan sonra yolun bazı yerlerinde çökmeler meydana geldi. Bize gelen şikayet dilekçeleri nedeniyle savcılık tarafından dava açıldı ve bu dosya halen de devam ediyor. 2009-2012 arasında bu yolun sorumluluğu Karaağaç Belediyesindeydi. Ama dosyalar belediyeye gelmediği için ve adli sürecin devam ettiğinden dolayı ben bu konu ile ilgili tespit yaptıramadım. Karaağaç ve Veliköy’ü birbirine bağlayan yolun belli kesimlerinde Belediye olarak beton yol çalışması gerçekleştirdi” diye konuştu. Bir belde belediyesi oldukları için doğrudan temin tutarlarının 14 bin TL olduğunu ifade eden Yücel “Beş aydır sıkıntılar devam ettiği için Belediyede çalışan arkadaşlarımız ile birlikte alt yapı çalışmasını yaptırıp yaması ne kadar tutar diye araştırma yaptırdım. Bu araştırmam neticesinde 350 bin TL fiyat çıktı. Belediye olarak doğrudan temin yaptırma şansızımız yoktu. Bu konu ile ilgili ihale yapmamız gerekiyordu. Çerkezköy’deki mahkemeye de böyle bir talepte bulunduk. Bu yolda kaynaklanan sıkıntının alt yapıdan mı yoksa üst yapıdan mı kaynaklandığı yönünde mahkemeden karar alınmasını istedik. Bunun cevabını bekledik” dedi. 
 
KARAR BEKLENİYOR
12 Kasım 2012 yılında o yolun bulunduğu 184 hektarlık alanının Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi olarak tanımlandığını ifade eden Yücel “Bu konuyla ilgili 12 Ekim’de Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi, Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi olarak onaylandı. Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak bu konuyu yönetimdeki arkadaşlarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarda görüştük. Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi alt yapısı tamamlanmış, çevreye duyarlı bölgelerin oluşturulması için kurulmuştur. Alt yapı projelerinin hepsi ihaleye verildi. Bu bölge bundan sonra Karaağaç OSB’nin kontrolünde tüzel kişiliği olan bölgedir. Belediye olarak bu konuyla ilgili çalışma yapmamız olmuyor. Bu yolun yapımı ve onarımı için karar çıktıktan sonra biz Belediye olarak bu konuyu Karaağaç Organize Sanayi Bölgesine bildireceğiz. Sorunun, alt yapıdan mı yoksa üst yapıdan mı kaynaklandığı yönünde karar verildikten sonra bu yolun çalışması tamamlanacak” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10