Kerbela toprağı Çerkezköy’de

Çerkezköy Hacı Bektaşi Veli Derneği Ehlibeyt Dergâhı’nda şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla Hz. Hüseyin’i anma programı düzenlendi. Programın sonunda İmam Hüseyin'in (as) kabri Ã

Çerkezköy 14.11.2013 11:31:00 0
 Kerbela toprağı Çerkezköy’de
İmam Hüseyin'in (as) kabri üzerinden alınan mübarek kabir toprağı, Hz. Hüseyin’in şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Hacı Bektaşi Veli Derneği tarafından Ehlibeyt Dergahı’nda düzenlenen anma programında ziyarete açıldı. 
 
KABİR TOPRAĞI ZİYARETE AÇILDI
Önceki gün saat 19.00’da düzenlenen programda,  Çerkezköy Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Ehlibeyt Dergâhı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından dualar yapıldı. Ehlibeyt Dergâhı Başkan Yardımcısı Tarık Çimen de Kerbela’nın mana ve önemi konusunda sohbet etti. Alevi vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı programda, tüm yönleri ile Kerbela anlatıldı. Okunan mersiyeler ve yapılan sohbetlerden sonra Çerkezköy Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Ehlibeyt Dergâhı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından yapılan dua ve getirilen salâvatlardan sonra İmam Hüseyin'in (as) kabri üzerinden alınan ve Hz. Hüseyin’in kokusunun sindiği mübarek kabir toprağı ziyarete açıldı.
 
 
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10