2014 yılı çalışmaları netleştirilmeli

Altyapı Koordinasyon Kurulu’nun 49.toplantısı dün Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 14.11.2013 14:13:00 0
 2014 yılı çalışmaları netleştirilmeli
49. TOPLANTI YAPILDI
Dün saat 11.00’da yapılan toplantıya Çerkezköy Belediyesi Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, Türk Telekom Çerkezköy İşletme Şefi Ogün Çelik, Gazdaş Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. İşletme Şefi Kıvanç Türkmen, Tredaş Çerkezköy Proje Tesis Baş Mühendisi Taylan Görücü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobese görevlisi Suat Kahve katıldı. 
 
ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş asfaltlama ve beton yol çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek “Güveniş Caddesi’ndeki asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Barbaros Caddesi’nde ise çalışmalarımızda sona yaklaştık. Yer altı Otoparkı çalışmaları tamamlanmak üzere. Otobüs terminalinde çevre düzenlemesi yapılıyor. Takriben on gün içerisinde bu çalışmaları tamamlamış olacağız” dedi.  Çerkezköy’de 2014 yılına dair çalışmaların sağlıklı ve zamanında yürütülebilmesi için kurumların 2014 yılında yapacağı çalışmalar konusunda net bilgiler ortaya koymasının faydalı olacağını belirten Gümüş, belediyenin planladığı işleri zamanında bitirilebilmesinin diğer kurumların altyapıyı bitirmesine bağlı olduğunu ifade etti.
 
HİKMET UĞRAŞ CADDESİ GENİŞLETİLECEK
Aynı sokakta iki kurumun farklı işler yapması sağlıklı olmayacağından, kurumların 2014 yılı çalışmalarını netleştirmeleri gerektiğini ifade eden Gümüş, 2014 yılı programlarında Hikmet Uğraş Caddesi’nin kısmen genişletilmesi ve benzinlik önünde geniş bir kavşak kurulacağını belirterek, “Biz bu çalışmamızla alakalı kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Mayıs ayında yolun genişletilmesi ve kavşak çalışmalarına başlamış olacağız.  Bu alanda bulunan trafo çalışmalarımıza engel. Bunun kaldırılarak, otuz metre öteye kurulması mümkündür” dedi.
 
YÜZDE 99’U TAMAMLANDI
Toplantıda konuşan Tredaş Çerkezköy Proje Tesis Baş Mühendisi Taylan Görücü de Çerkezköy’de 2013 yılı itibarıyla yer altına alma çalışmalarını yüzde 25 oranında tamamladıklarını belirterek “2014 yılında çalışmalarımızı Bağlık Mahallesinde yoğunlaştıracağız. Bu çalışmaları, mahallelerin aciliyetine göre belirledik” dedi. Gazdaş Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. İşletme Şefi Kıvanç Türkmen ise “Çerkezköy’de alt yapı çalışmalarının yüzde 99’unu bitirdik” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10