Öztrak; “Ekonomiyi lime lime etmeyin”

CHP genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Ağustos ayında işsizlik yüksek artış gösterdiğini, 1 puan artarak yüzde 9,8'e yükseldiğini belirtti.

Tekirdağ 15.11.2013 14:18:00 0
 Öztrak; “Ekonomiyi lime lime etmeyin”
SEÇİMLERİ GELİRİ DEĞİL, BORCU ARTIRARAK ALDI
Vatandaşın tüketici kredisi borcunun AK Parti iktidara geldiğinde 3.2 milyar TL olduğunu, bu yılın eylül ayında 237 milyar TL olduğunu ifade eden Öztrak “Bunlar iktidara geldiğinde vatandaşın kredi kartı borcu 4.3 milyar dolardı, şimdi 83.2 milyar dolara geldi. Bu iktidar seçimleri geliri değil borcu artırarak aldı. Şimdi çıkıyorlar 'borçla tüketimi kontrol altına almaya odaklandık' diyorlar. Ne oldu da 11 yıldır izlenen politikaları reddetme noktasına geldiler. Dünyada sıcak para borcu bitince yüksek cari açığınızın, düşük rezervleriniz, kısacası elin parasıyla yaptığınız hovardalığın faturası yabancılar tarafından önünüze kondu” dedi.
 
TEDBİR ALMAKTA GEÇ KALINDI
Tedbir almak için geç kalındığını söyleyen Öztrak “Bunları 2010 ve 2011'de yapacaklardı. Şimdi tedbir alacağım telaşıyla ekonomiye takla attırmasınlar, vatandaşı boğmasınlar. Kredi kartlarında birikmiş borçlar var. Vatandaşı tefecilerin kucağına düşürmeyin. 'Taksitli kredileri sınırlayacağım' diye perakende, konfeksiyon, mobilya gibi sektörleri sıkıntıya sokmayın. Ekonomide aşırılıkları törpüleyeceğiz' diye ekonomiyi lime lime etmeyin” dedi. İşsizlik rakamlarına ilişkin de değerlendirme yapan Öztrak “Ağustos ayında işsizlik yüksek artış gösterdi, 1 puan artarak yüzde 9,8'e yükseldi. Bu işsizlik oranında 2009 Ekim ayından bu yana gördüğümüz en yüksek artış. Aynı dönemde işsiz sayısı ise 361 bin kişilik bir artış gösterdi. Son iki ayda işsizlikteki artış 360 bini aştı” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10