Gider Bütçesi yeniden ele alınacak

Karaağaç Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 15.11.2013 14:20:00 0
 Gider Bütçesi yeniden ele alınacak
MECLİS EKSİKSİZ TOPLANDI
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantı öncesi meclis üyeleri arasında gerginlik olduğunu gören Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel basın mensuplarını on dakika dışarıya çıkartarak meclis üyeleri ile durum değerlendirmesi yaptı. Hararetli konuşmaların yaşandığı toplantının yumuşamasının ardından meclisin gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.
 
KOMİSYONCA UYGUN GÖRÜLDÜ
Bir önceki mecliste Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir tarifeleri görüşüldü. Komisyonun aldığı karar da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir, gider bütçesi görüşüldü. Komisyon 2014 mali yılı Ocak, Şubat, Mart ayları tahmini gider bütçesi üç aylık yapılacağından dolayı belirtilen tarihlerde gelir olmayacağından, tahmini bütçenin yıl bazına bakıldığında üç aylık bütçesinin 4 milyon 663 bin 930 TL olması nedeniyle yıllık 18 milyon 655 bin 750 TL’ye tekabül ettiğinden dolayı gider bütçesinin mecliste tekrar ele alınarak incelenmesi ve 2014 mali yılı bütçesinin uygun hale getirilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun almış olduğu kararda oy birliği ile kabul edildi.
 
ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ
Toplantıda daha sonra trafik komisyonuna havale edilen dükkan kira bedelleri ve taksit harçlarının durak yerlerinin kira ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Komisyonun 14 Kasım tarihinde saat 14.00’de yaptığı toplantıda beldede bulunan ve sözleşmesi biten taksi durakları, belediye dükkanları ve yeşil alanların kiralanması süresinde encümene yetki verilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun almış olduğu karar da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
YARDIM TALEPLERİ KARARA BAÐLANDI
Gündemin son maddesinde ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen yardım talepleri ile ilgili komisyon raporları görüşüldü. Karaağaç Belediyesi’nde görevli olan ve hayatını kaybeden itfaiye personeli Rıza Tıltak’ın eşinin dilekçesi görüşüldü. Vefat eden Belediye İtfaiye personeli Rıza Tıltak’ın eşi Cansu Tıltak’ın emekli maaşı bağlanıncaya kadar kendi kirasının ve çocuğunun masraflarının karşılanması için her ay belediye bütçesinden 500 TL banka hesabına yatırılması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun almış olduğu yardım kararı da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
CAMİNİN ELEKTRİK FATURASI ÖDENECEK
Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Karaağaç Hicret Cami’nin elektrik aboneliğinin olmadığından dolayı birikmiş olan elektrik borcunun Belediye tarafından ödenmesi talebi ile Kapaklı Erenler Cem evininin yemekhanesinin ısınma sorunu olduğundan dolayı büro tipi klimanın belediye tarafından karşılanması talebi de karara bağlandı. Karaağaç Hicret Cami’nin 5 bin TL’lik birikmiş borcunun fatura ve belgeleri karşılığında belediye bütçesinden ödenmesi ve ısınma sorunu yaşayan Erenler Cem Evine klima alınması için belediye bütçesinden 2 bin TL verilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı kararda oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Spor Kulübü’nün yardım talebi belediye bütçesinde gerekli ödenek bulunmaması nedeniyle red edilirken, ilgili yardım dilekçesi Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel ve AK Partili Meclis Üyesi Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile
kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10