Parayı yutan çocuk ölümden döndü

Çerkezköy’de 6 yaşındaki E.G., madeni para yuttu. Yemek borusuna takılan para ile ölümden dönen çocuk, “Artık bozuk paralarla oynamayacağım” dedi.

Çerkezköy 20.11.2013 17:48:00 0
 Parayı yutan çocuk ölümden döndü
TEKİRDAÐ’A SEVK EDİLDİ
Edinilen bilgiye göre, dayısının verdiği harçlıklarla oyun oynadığı sırada halıya düşürdüğü 50 kuruşluk madeni parayı yutan 6 yaşındaki E.G. hastanelik oldu. Durumu fark eden aile önce kendi yöntemleri ile parayı çıkarmaya çalıştı. Tüm müdahalelere rağmen parayı çıkaramayan aile, E.G.'yi Çerkezköy Devlet Hastanesi acil servisine, oradan da 112 sağlık birimlerince Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi'ne götürdü.  E.G., Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem Topaloğlu'nun yaptığı endoskopik girişimle ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuştu.
 
“BOZUK PARALARLA OYNAMAYACAÐIM”
Op. Dr. Adem Topaloğlu, yapılan tetkikler sonucu paranın yemek borusuna takıldığını saptadıklarını ifade ederek, “Bozuk para yutma şikayeti üzerine ambulans aracılığı ile hastanemize getirilen E.G.’ye yapmış olduğumuz tetkikler neticesinde bozuk paranın yemek borusuna takıldığını saptadık. Endoskopik girişimle Anestezi Uzmanı Dr. Emine Özdemir ile birlikte sedasyon anestezisi sonrası bozuk paranın başarılı bir şekilde çıkarılmasını sağladık” dedi. Başarılı bir endoskopik yöntem sonrasında, yemek borusundan mideye itilen oradan da tıbbi aletler yardımı ile çıkartılan bozuk para, E.G.'nin babasına teslim edildi. E.G., “Beni sağlığıma kavuşturan Yaşam Hastanesi'ne, doktorum Adem Topaloğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bozuk paralarla oynamayacağım” diye konuştu.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10