“Türkiye’nin en iddialı OSB’si olacak”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, geleneksel hale getirdiği basın buluşmalarının 7.’sinde Tekirdağ’daki gazetecileri Çerkezköy’de ağırladı.

Çerkezköy 20.11.2013 17:55:00 0
 “Türkiye’nin en iddialı OSB’si olacak”
OSB OLDULAR
Saat 09.30’da Glory Area Kafe Restaurant’ta düzenlenen basın buluşmasına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya,  Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak ve basın mensupları katıldı. Kahvaltı sonrası çalışmalarla ilgili bilgi veren ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yerlikaya, Islah OSB’lerin OSB olma süreci ile ilgili bilgiler verdi. Yerlikaya, 2012 yılı içinde kurulan 7 IOSB’nin, 11 Ekim itibari ile OSB olduğunu ifade ederek “Elektrik kanunu dolayısıyla oyalanan Yalıboyu ISOB de kuruldu. Burayı da 3-4 ay içinde OSB haline getireceğiz. Dağınık sanayi lokasyonlarının ıslah sürecinin ardından OSB olmasının arkasında başta Başbakanımız ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün büyük emeği var. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 
İMAR YETKİSİ VALİLİÐE GEÇTİ
7 Aralık’ta Başbakan Erdoğan’ın şehri ziyaret edeceğini anımsatan Yerlikaya, hükümet olarak hangi projelere ne tür destekler verildiğini kendisinin söyleyeceğini belirtti. OSB’lerin yönetimlerinin 2 yıllık tazelendiğini söyleyen Yerlikaya “Mevcut yönetimdekilerin yüzde 90’ı önceki yönetimde de yer alıyordu. Aramızda fitne fesat yok. Birlik beraberlik var. 602 ıslah OSB’nin OSB olmasında bize inanlarla yola devam ediyoruz. 11 Ekim itibari ile imar yetkisi belediyelerden Valiliğe geçti. Biz kendi OSB’lerimizin içinde ruhsatsız hiçbir yapıya müsaade etmeyeceğiz. Hareket ettirmeyeceğiz” diye konuştu.
 
KURUMSAL KİMLİÐİNİ GELİŞTİRDİ
Marmara Deniz’ine derin deşarj ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Yerlikaya, bu amaçla kurulan şirketin 5 aydır kurumsal kimliğini geliştirdiğini belirterek “Özel sektör marifetiyle yaptırdığımız projeyi 4 aydır DSİ’ye anlatıyor ve onaylanmsası için gayret gösteriyoruz. 82 kilometresi karada, 5 kilometresi denizde olan dünyaya örnek olacak olan, arıtılmış suların denize derin deşarjı ile ilgili projenin onaylanmasını yaptı. Yakında ihale süreci başlayacak” dedi.
MÜKEMMEL BİR DİYALOGUMUZ VAR
Yerlikaya, OSB müdürlerinin performanslarını beğendiklerini ve ödüllendirildiklerini dile getirerek “Yakında personel alımları yapacağız. Alınacak personel, ilk etapta 3 aylık deneme sürecinden geçiyor. Performansından memnun kaldığımız personeli, yönetim kurulunun oybirliği kararı şarıyla işe alıyoruz. Mükemmel bir diyaloğumuz var” diye konuştu.
 
HERKES BU İŞİN ÜSTÜNE TİTRİYOR
Ergene Havzası ile ilgili de konuşan Vali Ali Yerlikaya Ergene Havzası ile ilgili gelinen noktadan büyük keyif duyduğunu ifade ederek “Ergene’nin etrafında yaşayan insanlar, birşeyler yapıldığını görmek istiyor. Herkes bu işin üstüne titriyor. Yola girildi” dedi. Asyaport Limanı hakkında da bilgiler aktaran Yerlikaya, “Türkiye’nin ilk uluslar arası transit limanı. Son fore kazığı yaklaşık 2 hafta önce çakıldı. Tekirdağ’ın mükemmel bir stratejik konumu var. 4 ulaşım yolunun gözbeği konumunda. 127 kilometre sahil bandımızda 2 limanımız var. Asyaport Limanı ise hangi amaca hizmet ediyorsa o vizyonda kurgusu yapılmış bir limandır. Tekirdağ’ın ekonomisi Asyaport’tan önce ve sonra diye ikiye ayrılacak” diye konuştu.
 
SANAYİ ALANLARIMIZI KİLİTLEDİK
Vali Yerlikaya, Tekirdağ’da 27 bin 326 tarım işletmesi olduğunu ve bunların 3,3 milyon dönüm arazide ekim yaptığını belirterek “Bu tarım arazileri şehrin yüz ölçümünün yüzde 59’una tekabül ediyor. Bahse konu tarımsal şirketlerin Gayri Safi Tarımsal Üretim değeri ise 1,7 milyar TL. Diğer tarafta 49 bin dönüm içinde bir serbest bölge 12 OSB var. Burada ise yalnızca ihracata gönderilen ürünlerin değeri 5 milyar TL. Bu nedenle sanayi alanlarımızı kitledik. Yeni bir OSB için 4 bin dönüm alan ayırdık. Türkiye’deki en iddialı OSB olan Tekirdağ OSB’sinde şebeke suyu kullanılacak. Gideri kanalizasyon gideri olacak. Endüstriyel su temini ve endüstriyel su gideri olmayacak. Yeraltında su kaynaklarında hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen, yer altı su kaynaklarının mecbur kalınmadıkça kullanılmayacağı taahhütünü verdik. Bakanlık öyle kabul etti. Temiz bir sanayi olacak. Yeşil bir sanayi olacak. Tekirdağ OSB’ye girecek firmalarda vergisini Tekirdağ’da verenlere öncelik tanınacak” dedi.
 
ÇEVRE DÜZENLEME PLANI KESİNLEŞTİ
Ortaöğretim kurumlarının tek bir kampüste birleştirilmesi konusunda da konuşan Yerlikaya “Devlet Hastanesi ve üniversite arasındaki çevre yolunun sağ tarafı ‘Konut Dışı Sosyal ve Ticari Alan Lejantı’ çevre düzeni planında askıdan indi, kesinleşti. Top şimdi belediyede. Belediyemiz orayla ilgili çalışmalarını yapacak” dedi.
 
BU TABLO HEPİMİZİN TABLOSU
Geçtiğimiz günlerde Karaağaç OSB içindeki bozuk yolda servis şoförlerinin yaptığı tadilat çalışmasının hatırlatılması üzerine de konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Sanayi lejantı veriyorsan, oraya altyapı ve üstyapı da getireceksin. Eğer gücün yetmiyorsa oraya lejant açmayacaksın. Burada herkes hatalı. Belediye, sanayiciler, biz hepimiz hatalıyız. Bu tablo hepimizin tablosu. Ama bundan sonra o tür fotoğraflar görmeyeceksiniz. O bozuk yol artık OSB sorumluluğu altındadır. Bu saatten sonra o yolun eksikliği ve standardı ile ilgili kimseye hayıflanmayacak, kendi göbeklerini kendi kesecek” bilgisini verdi.
 
DEVLETİN AMACI HALKININ MUTLULUÐUNU SAÐLAMAKTIR
Yerlikaya, 31 Mart sabahı itibari ile 11 kardeş ilçe belediye ve onların ağabeyi Büyükşehir Belediyenin, Tekirdağ’ın neresinde nasıl bir yenilik yapılacağına karar vereceğini ifade etti. Tekirdağ’da kurulması planlanan OSB’nin D-100 karayolu üzerinde Nusratlı Köyü civarında olacağını belirten Yerlikaya “OSB limana 6 bin 800 metre mesafede olacak” dedi. Tekirdağ halkının Termik Santraller konusundaki endişe duyduğunun dile getirilmesi üzerine de konuşan Yerlikaya “Bundan 40 yıl önce yapılan termik santralde yaşanan sıkıntılar, şuanki korkumuza referans olmamalı. Yeni teknolojilerin bizi heyecanlandırması gerekir. Devletin amacı halkının mutluluğunu sağlamaktır. Bütün siyasi partiler de ben bunu daha iyi yaparım diye yola çıkıyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Nihayetinde bir irade ortaya çıkacak. Önemli olan hassasiyetlerin paylaşılması noktasında birbirimizi kırmadan yola devam etmektir” dedi.  Basın buluşmasının ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bir açılışa katılmak üzere Çorlu’ya hareket etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10