“Biz sebep değil, sonucuz”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren 6.Meslek Komitesi, dün saat 17.00’da düzenlediği toplantıda aynı zamanda odaya üye olan Çerkezköy ve Kapaklı’daki dershane yöneticilerini

Çerkezköy 20.11.2013 18:13:00 0
 “Biz sebep değil, sonucuz”
KAPANMASINI DOÐRU BULMUYORUZ
Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, bu toplantıyı derhane temsilcilerinin sorunlarını dinlemek ve son günlerde gündemde olan dershanelerin kapanması konusunda onlarla fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Fen Bilimleri Dershanesi ÖSS Müdürü Yılmaz Şanlı, toplantıda yaptığı konuşmada eğitim öğretimin bir parçası olduklarını ifade etti. Eğitim daha farklı şekilde çözülecekse dershanelerin kapanması taraftarı olduklarını söyleyen Şanlı “Bu ülkede sınavlar olduğu sürece sınavlara hazırlık da olacaktır. Bu ihtiyaç ortadan kalkmadığı sürece dershanelerin kapanmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
 
ÖNCE İHTİYAÇ ORTADAN KALKMALI
Fen Bilimleri Dershanesi SBS Müdürü Uğur Soykan da eğitimin içinde var olduklarını söyledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek beklediklerini ifade eden Soykan “Sınavlara hazırlananların yüzde 50’si bizlerden eğitim alıyor. Bizler ilegal kuruluşlar değiliz. Dershaneler kapatılsa da bu iş yapılmaya devam edilecek” diye konuştu. 20 sene önce dershanelerin lüks olduğunu fakat günümüzde ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Soykan, “Siz ihtiyacı ortadan kaldırın, ondan sonra bırakın dershaneler batsın” dedi.
 
VARLIÐIMIZ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEMELİ
Anafen Dershanesi Müdürü Mustafa Tunç da sınavlar olduğu sürece bunlara hazırlık sürecinin de olacağını belirtirken, Kapaklı Açı Dershanesi Müdürü Demet Kuzucu da “Sistem otursun, dershanelere gerek kalmasın. Ama bu zorbalıkla değil de sistem sonrasında ortaya çıksın” diye konuştu. Final Dershanesi Müdürü Yüksel Culfa da dünyanın her yerinde dershanelerin olduğunu belirterek “Dünyada sadece Türkiye ve Yunanistan’da dershaneler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı. İnsanların daha fazla bilgi edinme hakkı ellerinde alınmamalı. Biz yasal, legal, vergisini veren, ciddi katma değer sağlayan kuruluşlarız. Biz sebep değil sonucuz. Varlığımız kimseyi rahatsız etmemeli” ifadelerini kullandı.
 
EÐİTİM KISA KALIYOR
Çerkekzöy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de “Okullarda milli eğitim tarafından öğrencilere verilen eğitim kısa kalıyor” dedi. Yapılan görüşmenin ardından 6. Meslek Komistesi Başkanı Ayla Nalcı, konuyla ilgili bir çalışma yapılarak oda yönetimine sunulacağını söyledi. Toplantıya Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, 6. Meslek Komitesi Başkanı Ayla Nalcı, komite başkan yardımcısı Deniz Okutan, komite üyeleri Mehmet Aksoy, Reşat Ünlü, Rasim Bilgen, Kadir Uz, oda genel sekreteri Hakan Gel ile Çerkezköy ve Kapaklı’daki dershane yöneticileri katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10