Mahalle sakinlerinin hafriyat isyanı

Çerkezköy Şehit Doğan Çabuk Caddesi ve bu caddeye bağlı Meltem Sokak’ta oturan vatandaşlar, altyapı çalışmaları sonrasında ortaya çıkan hafriyatın, Meltem Sokak’tan alınmadığını,

Çerkezköy 24.11.2013 10:27:00 0
 Mahalle sakinlerinin hafriyat isyanı
HAFRİYATI KENDİLERİ TOPLADILAR
Gazi Osman Paşa Mahallesi, Şehit Doğan Çabuk Caddesi sakinleri kazılıp yapılmayan sokakları nedeniyle Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirerek “Cadde üzerinde yapılmış olan çalışmalar sonrasında hafriyat alınmadı. Yağan yağmur su birikintilerine neden oluyor. Çerkezköy Belediyesi yalnızca belli mahallelere hizmet götürüyor” dedi. Vatandaşlar, cadde üzerinde uzun zamandır alınmayan hafriyatı küreklerle topladı.
 
KONUYLA KİMSE İLGİLENMEDİ
Şehit Doğan Çabuk Caddesi’ne bağlı Meltem Sokak sakinlerinden Ali Osman Mengil, yapılan altyapı çalışmaları sonrasında sokak ortasına bırakılan hafriyatın on beş gündür sokakta olduğunu, belediye yetkililerine durumu bildirmelerine rağmen konuyla kimsenin ilgilenmediğini belirterek “Üç gün sonra buradan taşınmam gerekiyor. Evin önüne nasıl araba yanaşacak diye düşünüyorum.” dedi.
 
ARADAN 2 HAFTA GEÇTİ
Oktay Yedigün, küçük bir çalışmanın uzatılmasından, çalışma sonrasında hafriyatın sokaktan kaldırılmamasının kendilerine sıkıntı yaşattığını belirtirken, Ülker Koçak da Meltem Sokak’ın iki haftadır kullanılmaz halde olduğunu, buna rağmen Çerkezköy Belediyesinin herhangi bir çalışma yapmadığını ifade ederek “Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra hafriyat sokaktan alınmadı. Birileri sokakta doğalgaz çalışması ya da içme suyu ile alakalı iş olduğunu ileri süremez. Çalışma yapıldıktan sonra aradan iki hafta geçmesine rağmen hafriyat yetkililer tarafından alınmadı” dedi. Koçak, böyle bir duyarsızlığın başka bir belediyede daha var olduğunu zannetmediğini belirtti.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10