Kuzulu, “Sizler kültür mihmandarısınız”

24 Kasım Öğretrmenler Günü Kapaklı’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Kapaklı 24.11.2013 19:17:00 0
 Kuzulu, “Sizler kültür mihmandarısınız”
EĞİTİMİN ANA UNSURU ÖÐRETMENLERDİR
Dün çelenk sunumunun ardından Kapaklı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda saat 14.00’da devam eden program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına sınıf öğretmeni Hülya Kağış konuşma yaptı. Törende konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel de eğitimin ana unsurunun öğretmenler olduğunu vurgulayarak “Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Bu nedenle öğretmenlere büyük sorumluluklar düşmektedir. İster öğrenci olsun, ister veli olsun, kalbine giremedğiniz insanın beynine asla giremezsiniz. İnsan ve eğitim camiası olarak ana temamız sevgi temelli iletişimdir” dedi.  
 
DAHA ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTINIZ
Yüksel, son yıllarda ‘Değerler Eğitimi’ kavramının eğitim sistemlerinde ön plana çıktığını belirterek “Öğretim kurumlarının temel işlevi çalışmacı dünya bireyleri değil, bilim ve medeniyetin, insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet eden bireyler yetiştirmeye öncülük etmektir” dedi. Öğretmenlere de “Sizler bizlere göre daha zor şartlarda çalıştınız. Anadolu’nun ücra köylerinde ilgisiz, çaresiz, eğitimsiz çocuklar kalmaması için onlara ömrünüzü, sevginizi verdiniz” sözleri ile seslenen Yüksel, hizmetlerinden dolayı tüm öğretmenlere teşekkür etti.
 
 
ÖĞRETMENLİK YÜCE BİR MESLEKTİR
Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da günümüzde ülkelerin geleceğini genç nesillere verilen eğitimin naşarısının belirlediğini ifade ederek “Eğitimin başarıya ulaşmasının temelinde öğretmen yatar. Bu bakımdan öğretmenlik mesleği, milletlerin kaderini belirleyen geleceğini tayin eden yüce bir meslektir. Bir toplum eğitimcisine ne kdar önem verirse geleceğine de o kadar güvenle bakar. Öğretmenler kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu yaşıyor. Yarınımız sizlere emanettir. Sizler kültür mihmandarısınız” diye konuştu. Kuzulu, millet bilincini yaşatabilmek için gençlere milli kültür ve milli değerleri aktarmak gerektiğini vurgulayarak “Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, milletin değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış bir gençlik istiyoruz sizden. 24 Kasımların ileriki yıllarda öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözümlendiği bir gelecek getirmesini temeni ediyorum. Ebediyete göçmüş, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allah’tah rahmet diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin de gününü kutluyorum” dedi.
 
ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından devam eden programda 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında ilçe 1’incisi olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Arif Erdoğan’a ödülünü ilçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu verdi. Şiir yarışmasında ilçe 1’incisi olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Ceyda Akdoğan ödülünü Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu’nun elinden alırken, Resim yarışmasında 1’inci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Sumru Subaşı ise ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı.
 
KATILIM YOÐUN OLDU
Törene Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaağlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Emniyet Müdürü Mustafa Kayaoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Aday Adayları, Okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10