2 günde 95 ünite kan toplandı

Çorlu Kızılay Kan merkezi aracı haftasonu Çerkezköy ve Kapaklı’da gönüllü bağışçılardan kan topladı.

Çorlu 25.11.2013 16:47:00 0
 2 günde 95 ünite kan toplandı
KAN BAÐIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ
Çorlu Kan Merkezinin kan toplama aracı Cumartesi günü Çerkezköy Belediyesi önünde stant açtı. Gönüllü kan bağışçılarının kan verme işlemi saat 11.00’da başlayarak saat 18.00’a kadar devam etti. 7 saatte 49 ünite kan toplanırken, Çorlu Kızılay Kan merkezi, Pazar günü de Kapaklı’da gönüllü bağışçılardan kan topladı. Kapaklı’da da gün boyu devam eden kampanya kapsamında 46 ünite kan toplandı.
 
ÜRETİLEMEYEN TEK İLAÇ
Kanın üretilemeyen, kaynağı insan olan tek ilaç olduğunu ifade eden yetkililer “Kadın erkek gözetmeden tüm vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilirler. Kan bağışında bulunmak için insanın her şeyden önce sağlıklı olması gerekiyor. Herhangi bir hastalığının olmaması gerekiyor" açıklamalarında bulundu. Kızılay olarak belli bir standardı oturttuklarını belirten yetkililer, "Kaliteye çok önem veriyoruz. Dolayısıyla kullandığımız tüm malzemeler tek kullanımlık olduğu için vatandaşlarımızın içinde 'acaba hijyenik midir' diye bir şüphe kalmasın” dedi.
 
"KADINLAR 4 AYDA BİR, ERKEKLER DE 3 AYDA BİR KAN BAÐIŞINDA BULUNABİLİR"
Yetkililer “Kadınlar 4 ayda bir, erkekler de 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Her şeyin bir ömrü olduğu gibi kan hücrelerinin de bir ömrü var. Yaklaşık 90-120 gün ömürleri var. Kan bağışında bulunarak hastaların hayatını kurtarabiliyorsunuz. Kan bağışının sağlık açısından kan veren kişiye de faydası var. Kan bağışı hem kan veren kişi hem de hasta için avantajdır" dedi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10