Miniklere ağız ve diş sağlığını anlattı

Diş Hekimi Demet Pandar, Fevzipaşa İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerine diş sağlığının önemini anlattı.

Çerkezköy 29.11.2013 13:43:00 0
 Miniklere ağız ve diş sağlığını anlattı
ANASINIFI ÖÐRENCİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ
Dün sabah Asuman Kahraman, Safiye Arıcı, Yıldız Göçer ve Emine Demir’in öğrencilerini bilgilendiren Pandar, saat 13.00’da da Hacer Yıldırım, Aynur Tuztaş, Şirin Ganaz ve Necla Kandırmaz’ın öğrencilerine bilgiler verdi.  Öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiren Diş Hekimi Subaykan Pandar, şeker, çikolata, asitli içecekler, meyve suyu, tatlı, cips gibi yiyeceklerin dişlerin çürümesine neden olduğunu ifade etti. Dişlerin zararlı maddelerden korunmasının ancak sık sık fırçalanmakla sağlanabileceğini belirten Pandar, “Her yemekten sonra günde en az 3 kere dişler fırçalanmalı. Yemek yedikten sonra dişlerinizi fırçalamadan yatarsanız siz uyurken mikrpplar ağzınızda dişlerinizi çürütür” dedi.
 
HER YEMEKTEN SONRA DİŞLER FIRÇALANMALI
Dişler fırçalanırken ağızın ve diş macununun ıslatılmaması gerektiğini ifade eden Pandar “Dişlerinizi yuvarlak çizecek şekilde fırçalamalısınız” dedi. Diş taraması çalışmasında çocukların altı ayda bir kez doktor kontrolünden geçmesinin önemine vurgu yapan Dr. Demet Pandar, “Erken diş çekimleri sonrasında dişin çekildiği boşluğun yeni diş çıkıncaya kadar korunması amacıyla yer tutma işleminin yapılması çok önemlidir. Yer tutmanın yapılmaması durumunda çekilen diş, her iki taraftaki dişlerce doldurulur. Bu da ileride
operasyon gerektirebilir” dedi.
 
BESLENME ÖNEMLİ BİR FAKTÖR
Diş çürümelerinde beslenmenin de önemli bir etken olduğunu söyleyen Diş Hekimi Demet Pandar  “Tatlı ve çikolata gibi yiyecekler diş sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu gibi yiyeceklerin az tüketilmesi ve dişlerin sık aralıklarla fırçalanması gerekir. Bir de altı ayda bir kere dişler fmuorlanmalıdır. Bu hekim tarafından yapılan bir işlem olup diş çürümelerini minimize ediyor” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10