Öztrak; “Türkiye’de işler zorlaştı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye’nin, dünyada kredilerin milli gelire oranı en çok artan ülke olarak görüldüğünü ifade etti.

Tekirdağ 29.11.2013 13:48:00 0
 Öztrak; “Türkiye’de işler zorlaştı”
IMF REÇETELERİNİ UYGULUYOR
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, "Kullandığımız kredilerin sene içinde oluşturduğumuz gelirlere oranı 20 kat artmış ve yüzde 70'e yaklaşmış. Türkiye, dünyada kredilerin milli gelire oranı en çok artan ülke olarak görülüyor. Borca batmışız, milleti borca batırmışlar. Bu ülkede bir faiz lobisi varsa, o da Ak Parti iktidarıdır” dedi. Ailelerin borçlarının arttığına dikkat çeken Öztrak, Başbakan'ın IMF'ye borcu bitirdiğini söylediğini, buna rağmen hükümetin IMF reçetelerini uygulamaya devam ettiğini ifade etti.
 
İŞLER ZORLAŞTI
Ekim ayının dış ticaret rakamlarının açıklandığını, dış ticaret açığının arttığını belirten Öztrak “Dünya Enerji Ajansı'nın yayınladığı rapora göre Türk sanayicisi dünyada en pahalı akaryakıtı kullanan ikinci ülke. Biz bu enerji maliyetleriyle mi dünya ile rekabet edeceğiz?" diyerek Türkiye'de işlerin zorlaştığını kaydetti. Simit fiyatlarına gelen zamla ilgili olarak da Öztrak, "Tayyip Erdoğan'ın simit ve çay hesaplarını hatırladım ben. Karun olduktan sonra bu hesapları unutmuşlar. Bir simit ile bir çayı bu iktidar vatandaşa çok görür. Simitle çayla karnımızı doyuramayacak hale geldik, iktidar çıkıyor büyük başarı hikayeleri anlatıyor" diye konuştu. Dershanelerde çalışan öğretmenlerin devlete alınmasıyla ilgili sorular üzerine Öztrak, "Maliye Bakanı uzun zamandan beri ilk defa net konuşmuş. Bu kadar öğretmeni devlete almanın maliyeti vardır. Bütçe bir defalık gelirle ayakta durmaktadır. Dershane işine nasıl hesapsız kitapsız girdilerse bu öğretmenlerin ne yapılacağı ile ilgili hesap kitap yok" dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10