“Eğiticinin Eğitimi” kursiyerleri sertifikalarını aldı

Namık Kemal Üniversitesi ile Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle ‘Eğiticinin Eğitimi’ programı düzenlendi.

Çerkezköy 2.12.2013 16:19:00 0
 “Eğiticinin Eğitimi” kursiyerleri sertifikalarını aldı
İŞYERİ HEKİMLERİ VE UZMANLAR KATILDI
ÇEMYO öğretim görevlileri tarafından Çerkezköy Meslek Yüksek Okulunda  düzenlenen ‘Eğiticinin Eğitimi’ programına işyeri hekimleri ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği uzmanları katıldı. 45 saatlik eğitim programında kursiyerlere,  Öğretim Stratejileri, Yöntem Ve Teknikleri, Eğitimi Giriş ve Yetişkin Eğitiminin İlkeleri, Öğrenme ve Öğrenme Teorileri,  Eğitici ve Eğitimi Kolaylaştırıcı Unsurlar, Eğitim Uygulaması ve Değerlendirmesi, Eğitimin Planlanması ve İşe Aktarımı ile İş Yaşamında İSG Eğitimi Uygulamaları konuları anlatıldı.
 
SERTİFİKALARI VERİLDİ
NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu akademisyenleri tarafından verilen kursu tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları verilirken, sertifika alan işyeri hekimleri ile İSG uzmanlarının, bundan sonra hem İSG Sınavlarından eğitici olarak görev alabilecekleri gibi aynı zamanda düzenlenecek kurslar sonucunda kursiyerlere sertifika verebilecekleri ifade edildi.
 
EÐİTİMLER DEVAM EDECEK
Eğitimle ilgili bilgi veren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş, okul bünyesinde bulunan 6 ayrı bölümde 1300’ü aşkın öğrencinin eğitim aldığını,  Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda, bir yandan da uzmanlık eğitimleri verildiğini ifade etti. Bu eğitimleri Rektörlüğün izni ve teşviki ile gerçekleştirdiklerini belirten Buluş, “Katılımcıların, yetişkin eğitimi ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirerek, eğiticilik yeteneklerini etkin ve verimli biçimde kullanmalarını amaçlayan Eğiticinin Eğitimi programımıza katılan kursiyerlerimizin neredeyse tamamı, işyeri hekimleri ve İSG uzmanlarından oluştu” dedi. Buluş, Eğiticinin Eğitimi ve benzeri programları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10