Aday adaylarının akıbeti MYK toplantısında belli olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından alınan kararla 8 Aralık’ta yapılacak ön seçime 4 aday adayı girecek. Çerkezköy’de sandık dışı bırakılan 3 aday adayından biri olan M. Zeki GürcÃ?

Çerkezköy 3.12.2013 17:35:00 0
 Aday adaylarının akıbeti MYK toplantısında belli olacak
YANLIŞ BİR UYGULAMA
Dün Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret eden M. Zeki Gürcün, ön seçim süreciyle ilgili değerlendirme yaptı. 7 aday adayından 3’ünün sandık dışı bırakılmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirten Gürcün “”Konuyla ilgili CHP Genel Merkezi ile görüştüm. Genel Merkez’de yaptığım görüşmede 6 Aralık Cuma günü yapılacak MYK Toplantısı konuyla ilgili dilekçe hazırlamam ve İl Merkezi aracılığı ile kendilerine göndermem istendi. Dilekçemi yazdım ve İl yönetiminin görüşlerinin de yer aldığı dilekçe ile Genel Merkez’e ulaştırdım” diye konuştu.
 
TÜM ADAY ADAYLARI AYNI ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYOR
Gürcün, Genel Merkez tarafından alınan kararla ön seçime gireceği açıklanan dört aday adayının da kendisi gibi düşündüğünü ifade ederek “Yiğidi öldür ama hakkını teslim et. Sandığa gireceği açıklanan 4 aday adayımız da ön seçimlere 7 aday adayıyla gidilmesi gerektiğini ifade ettiler” dedi. Bu açıklamalarından dolayı kendilerine teşekkür eden Gürcün, bu tavırlarının devam etmesini temenni etti.
 
KARARI BEKLEYİN
Gürcün, Genel Merkez’in 7 aday adayından herhangi birisini aday göstermesi halinde hiçbir sorunlarının olmayacağını ifade ederek “Ben aday gösterilmesem bile, aday gösterilen arkadaşımızı gider tebrik ederdim. Fakat yapılan uygulama çok yanlış” dedi.  Aday adaylarının akıbeti hakkındaki nihai kararın 6 Aralık günü yapılacak olan MYK Toplantısı’nda verileceğini söyleyen Gürcün, bu zamana kadar partililerin angaje olmamalarını, herhangi bir konuda karar vermek için acele etmemelerini, 6 Aralık Cuma günü alınacak kararı beklemelerini istedi.
 
HABER / Faik Onur KAYA
   

0282 726 91 91
0282 747 65 10