Arjantin Konsolosluğu’ndan TTSO’ya ziyaret

Arjantin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Erneste Pfirter, Tanıtım Sorumlusu Mercedes Paradi Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Tekirdağ 6.12.2013 12:39:00 0
 Arjantin Konsolosluğu’ndan TTSO’ya ziyaret
HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ
Ziyarette Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Başkan Yardımcısı Mestan Özcan, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cihan Çömez, Göksel Karaevli, Cemil Koçaş, Galip Öge ve Genel Sekreter İrfan Ekici hazır bulundu. Arjantin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Erneste Pfirter, “Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. İstanbul’daki Arjantin Konsolosluğu yeni açıldı. Konsolosluğumuz ticareti teşvik etmek için çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Tekirdağ’a gelip Vali Beyi ziyaret etmiştik, şehire yabancı değiliz. Bu kez gelişimizin sebebi Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etmektir. Odanızın üyeleri ile Arjantin-Türkiye ticari ilişkilerin gelişmesi için yapabileceğimiz her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
 
AKTİF ROL OYNUYOR
Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Tekirdağ TSO 1925 yılında kurulmuş bölgenin ticari ve sosyal gelişimi ile ilgili aktif rol oynayan bir kurumdur. Görev sınırlarımız Tekirdağ merkez, Şarköy ve Muratlı ilçeleridir. 5500 civarında kayıtlı üyemiz var. 100 farklı iş kolunda faaliyet gösteren üyelerimiz bulunuyor. Bölgemizde toplamda 9 oda ve borsa bulunuyor. Tekirdağ geneline baktığımızda ise oda ve borsaların toplam üye sayıları 16000’i buluyor. Tekirdağ incelendiğinde sanayi, ticaret, tarım ve lojistik alanlarda ön plana çıkıyor. Ülke genelindeki istatistik verilerde 81 il bazında ilk 10 il içinde yer alan ilimizde aynı zamanda 12 Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 1 Avrupa Serbest Bölgesi bulunmaktadır. Buralarda 2000 civarında ulusal ve uluslararası sanayi kuruluşları faaliyet göstermektedir. Tekstil, giyim, un, yem, yağ, deri ve daha birçok alanda dünyaca ünlü markalara üretim yapan firmalar bulunuyor. İstanbul’a ve Avrupa’ya yakın kent olmamız ile birlikte lojistik anlamda bütün enstrümanlara sahip olan bir kentiz. Deniz, hava, tren ve kara yollarımız ön planda ve özel bir lokasyona sahibiz. Yapımı hala süren Asyaport limanı yakın zamanda hizmete geçmesiyle Akdenizin en büyük ve Avrupa’nın 3.büyük taşımalık limanı olacak. Esas hedefimiz, şehrin ulaşım enstrümanlarını tamamlayıp üreticilerimize dünya ile rekabette avantajlı olmayı hedefliyor ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. İki ülke arasındaki birçok benzerlik dile getirilirken, ticaret hacminin daha da genişletilmesi için neler yapılması gerektiği ve daha birçok konu masaya yatırıldı ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantı sonunda günün anısına Başkan Günay, Başkonsolos Erneste Pfirter’e hediye takdim etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10